Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

12 heinä 2017
Jalkahoitajaksi?

Voinko vielä hakea opiskelupaikkaa Oulusta jalkahoitajaksi? Ymmärsin, että minun pitäisi ensiksi opiskella lähihoitajaksi vai onko jotain muuta reittiä jalkahoitajaksi?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit joko suorittaa jalkojenhoidon ammattitutkinnon ja valmistua jalkahoitajaksi tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja valmistua jalkojenhoidon osaamisalan lähihoitajaksi.

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut voi toimia jalkahoitajana. Jalkojenhoidon ammattitutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle vahva tietämys alaraajojen anatomiasta ja fysiologiasta, jalkaongelmien ennaltaehkäisystä sekä eri asiakasryhmien jalkojenhoidosta.

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai yksityisessä kosmetologikoulussa. Tutkinnon suorittaminen kestää 1–1,5 vuotta.

Toinen vaihtoehto on sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, josta valmistuu lähihoitajaksi. Lähihoitajakoulutuksessa on yhtenä osaamisalavaihtoehtona jalkojenhoidon osaamisala. Tällöin voit työskennellä mm. terveyskeskusten, sairaaloiden, kuntoutuslaitosten, vanhustenhuollon ja yksityisten hoitolaitosten jalkojenhoiden yksiköissä.

Itse asiassa on vielä kolmaskin vaihtoehto, nimittäin kosmetologikoulutus. Kosmetologikoulutuksen aikana opiskellaan jalkojenhoitoa. Kosmetologi hoitaa jalkoja useimmiten kosmeettisista syistä. Kosmetologiksi voi opiskella kauneudenhoitoalan perustutkinnossa, joka on toisen asteen ammatillinen koulutus.

Täältä löydät Studentum.fi:stä löytyviä jalkojenhoitoon liittyviä koulutuksia.

Hakuajoista sinun kannattaa kysyä suoraan sinua kiinnostavalta oppilaitokselta.

Onnea opintoihisi!

26 kesä 2017
Aikuiskoulutuksen ikärajat?
Moro, onko aikuiskoulutukseen ikärajoja? Lähinnä kiinnostaisi turvallisuusala.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuiskoulutuksessa ei ole lakisääteisiä ikärajoja.

Tarkastelin sivustoltamme löytyviä turvallisuusalan aikuiskoulutuksia. Osassa niistä kuitenkin mainittiin, että opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Muutamassa koulutuksessa mainittiin myös yläikäraja (esimerkiksi 68 vuotta).

Voit tutustua turvallisuusalan aikuiskoulutuksiin täällä. Voit ottaa yhteyttä sinua kiinnostavaan oppilaitokseen mm. täyttämällä yhteydenottopyyntölomakkeen ja kysyä tarkemmin kyseisen oppilaitoksen mahdollisista ikärajoista.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista kesää!

09 kesä 2017
Aikuiskoulutustuen myöntäminen
Hei,
minut on hyväksytty suorittamaan markkinointiviestinnän ammattitutkintoa aikuiskoulutuksena. Voisin saada aikuiskoulutustukea, mutta entä jos työnantajani ei päästäkään minua opintovapaalle? Jos irtisanoudun työstäni, saanko jostain muualta tukea opintoihini? En varsinaisesti ole työttömyysuhan alla.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Jokaisella suomalaisella on oikeus opintovapaaseen, jos henkilö vain täyttää opintovapaan ehdot. Oikeus opintovapaaseen perustuu opintovapaalakiin (273/1979).

Opintovapaan saamisen ehtona on lähinnä työsuhteen kesto. Mikäli työntekijän työsuhde samaan työnantajaan on kestänyt yhdessä tai useammassa osassa vähintään vuoden, on hänellä oikeus viiden vuoden aikana käytettävään (enintään) kahden vuoden mittaiseen opintovapaaseen. Vapaan voi käyttää yhdellä kerralla tai useammassa jaksossa.

(Lähde: opintovapaa.fi ja koulutusrahasto.fi)

Aikuisille suunnattuihin ammatillisiin perustutkintoihin sekä ammatilliseen lisä- ja täydennyskoulutukseen voi saada myös Kelan myöntämää opintotukea, jos opinnot ovat päätoimisia. Tästä sinun kannattaa kysyä lisätietoja suoraan Kelalta.

Lisää voit lukea myös täältä.

Onnea sinulle opintoihisi ja aurinkoista kesää!