Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

26 kesä 2017
Aikuiskoulutuksen ikärajat?
Moro, onko aikuiskoulutukseen ikärajoja? Lähinnä kiinnostaisi turvallisuusala.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuiskoulutuksessa ei ole lakisääteisiä ikärajoja.

Tarkastelin sivustoltamme löytyviä turvallisuusalan aikuiskoulutuksia. Osassa niistä kuitenkin mainittiin, että opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Muutamassa koulutuksessa mainittiin myös yläikäraja (esimerkiksi 68 vuotta).

Voit tutustua turvallisuusalan aikuiskoulutuksiin täällä. Voit ottaa yhteyttä sinua kiinnostavaan oppilaitokseen mm. täyttämällä yhteydenottopyyntölomakkeen ja kysyä tarkemmin kyseisen oppilaitoksen mahdollisista ikärajoista.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista kesää!

Terveisin,
Studentum.fi

09 kesä 2017
Aikuiskoulutustuen myöntäminen
Hei,
minut on hyväksytty suorittamaan markkinointiviestinnän ammattitutkintoa aikuiskoulutuksena. Voisin saada aikuiskoulutustukea, mutta entä jos työnantajani ei päästäkään minua opintovapaalle? Jos irtisanoudun työstäni, saanko jostain muualta tukea opintoihini? En varsinaisesti ole työttömyysuhan alla.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Jokaisella suomalaisella on oikeus opintovapaaseen, jos henkilö vain täyttää opintovapaan ehdot. Oikeus opintovapaaseen perustuu opintovapaalakiin (273/1979).

Opintovapaan saamisen ehtona on lähinnä työsuhteen kesto. Mikäli työntekijän työsuhde samaan työnantajaan on kestänyt yhdessä tai useammassa osassa vähintään vuoden, on hänellä oikeus viiden vuoden aikana käytettävään (enintään) kahden vuoden mittaiseen opintovapaaseen. Vapaan voi käyttää yhdellä kerralla tai useammassa jaksossa.

(Lähde: opintovapaa.fi ja koulutusrahasto.fi)

Aikuisille suunnattuihin ammatillisiin perustutkintoihin sekä ammatilliseen lisä- ja täydennyskoulutukseen voi saada myös Kelan myöntämää opintotukea, jos opinnot ovat päätoimisia. Tästä sinun kannattaa kysyä lisätietoja suoraan Kelalta.

Lisää voit lukea myös täältä.

Onnea sinulle opintoihisi ja aurinkoista kesää!

Terveisin,
Studentum.fi

15 marras 2016
Tradenomiksi verkossa
Hei! Olen 30-vuotias nainen, käynyt peruskoulun ja valmistunut puutarhurin ammattiin 2005. Sen jälkeen olen ollut pääsääntöisesti kausityössä puutarha-alalla ja kaupan alalla. Eli olen tehnyt pätkätöitä. Nyt haluaisin vaihtaa alaa ja meinasin hakea tradenomi-koulutukseen, joka suoritetaan kokonaan etänä verkossa. Eli hakisin ensi kevään haussa. Nyt mietin, koska opiskelustani on aikaa, että olisiko minun hyödyllistä opiskella esim matematiikkaa nettilukiossa pääsykokeita ajatellen? Tulevaisuuden ammattina kiinnostaisi kirjanpitäjä. Olisi kiva kuulla asiantuntija näkemys suunnitelmastani. Kiitos!

Hei,

Ja kiitos kysymyksistäsi. Verkko-opinnot ovat hyvä vaihtoehto erityisesti työn oheen ja voit opiskella juuri omassa tahdissasi. Jos tulevaisuuden ammattina kiinnostaa kirjanpito, voit suorittaa myös liiketalouden perustutkinnon tai liiketalouden ammattitutkinnon suuntautuen kirjanpitoon. Koulutus on joustavaa aikuiskoulutusta ja usein myös aloittamisajankohtia on useampi kuin AMK-tutkinnoissa. Löydät erilaisia taloushallinnon aikuiskoulutuksia täältä:

Jos haluat kuitenkin suorittaa AMK-tutkinnon voit kysyä lisää pääsykokeiden sisällöstä valitsemastasi oppilaitoksesta. He osaavat varmasti neuvoa kuinka pääsykokeeseen kannattaa valmentautua!

Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Tsemppiä opiskelupaikan löytämiseen!

Ystävällisin terveisin,

Anssi, Studentum.fi