Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
   
Lähiopetus
Espoo
Itsenäiset maisteriohjelmat

Elokuvataiteen maisteriohjelma | Elokuvaohjaus

Elokuvataiteen maisteriohjelman elokuvaohjauksen pääaineen opinnot vahvistavat ohjaajaopiskelijan ideoinnin, ideakehittelyn, tarinan rakentamisen ja kerronnan taitoja sekä kehittävät ohjaajan omaa persoonallista elokuvallista tyyliään sekä tekijäidentiteettiä. Elokuvaohjauksen maisteriopinnot syventävät opiskelijan tuotannollista osaamista ja antavat valmiudet ohjata pitkä teatterielokuva.

Elokuvataiteen maisteriohjelman elokuvaohjauksen pääaineen kieli on suomi (ruotsi). Osa opinnoista opetetaan englannin kielellä. Tutkinto on suoritettavissa englanniksi.

Koulutuksen sisältö

Elokuvaohjauksen pääaineen maisteriopinnoissa opiskelija kehittää omaa taiteellista ajatteluaan ja elokuvallista näkemystään. Elokuvaohjauksen maisteriopinnot rakentuvat vaihtuvasisältöisille teemallisille opetuskokonaisuuksille. Opintokokonaisuudet rakentuvat teoriaopetusjaksoille sekä työpajatyöskentelylle tai niiden yhdistelmille. Osa opinnoista on tutkimusvalmiuksia kehittäviä yhden keskeisen teeman ympärille rakennettuja laboratorioita, jotka toteutetaan yhdessä yhden tai useamman pääaineen kanssa.

Maisteriopintojaksoissa opiskelija kehittää omaa taiteellista ajatteluaan, tutkii elokuvan muotokieltä, rakennetta sekä syventyy oman taiteellisen työskentelyn lähtökohtiin. Oma opiskelusuunnitelma laaditaan HOPS-keskustelussa saadun tuen avulla, ja sen mukaisesti opiskelija syventää ohjausopintojen ohella osaamistaan esim. käsikirjoituksen, visuaalisen kerronnan ja/tai äänikerronnan osalta, tai hakee halutessaan johonkin olemassaolevista, MA-opiskelijoille avoimista sivuainekokonaisuuksista.

Maisteriopintojen aikana opiskelija ohjaa kevyellä resurssilla toteutettavan, ohjaajan käsikirjoittaman, tai ohjaajan idean pohjalta käsikirjoitetun lyhytelokuvan. Maisteriopintojen aikana opiskelija oppii hahmottamaan resurssin merkityksen elokuvan suunnittelussa sekä toteutuksessa ja tutustuu elokuva- ja tv-ammattikentän toimijoihin (tuotantoyhtiöt, rahoitus ja levitys).

Uramahdollisuudet

Elokuvaohjauksen maisteriopinnoista valmistunut opiskelija kykenee toimimaan pitkän elokuvan ohjaajana ja tv-tuotannossa. Elokuvaohjaajat työskentelevät kotimaisissa elokuvatuotantoyhtiöissä elokuvaohjaajina, televisiotuotantoyhtiöissä ja Yleisradiossa sarjamuotoisen tv-draaman ohjaajina, kaupallisissa elokuva- ja videotuotannoissa ja ei-fiktiivisissä produktioissa, sekä alan kouluttajina ammattikorkeakouluissa ja media-alan oppilaitoksissa.

Opiskelijalla on mahdollisuus maisterivaiheessa työharjoittelujaksoon joko elokuva- ja/tai televisiotuotannossa. Opintoihin sisältyy säännöllisesti alan toimijoiden tapaamisia (tuotantoneuvojat, tv-kanavien yhteistuotantojen päälliköt) ja ohjaajaliiton toimintaa osallistuminen.

Elokuvaohjauksen opiskelijalle suositeltavia sivuaineita ovat mm. Audiovisuaalinen kerronta ja suunnittelu, tai tuotannon pääaineen tarjoamat sivuainekokonaisuudet.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo