Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lokalvårdare, Pargas - Grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen (flerform)

Axxell
Sammanfattning
Svenska
1.10.2019
   
Rikstäckande
Ammatilliset perustutkinnot

Lokalvårdare, Pargas - Grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen (flerform)

Nyhet! Ny utbildning för lokalvårdare, grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen startar i Pargas i oktober 2019!

En lokalvårdare ser till att det är rent och snyggt. Efterfrågan på personal är stor och du har goda möjligheter att få arbete efter utbildningen. Som lokalvårdare har du ett rörligt arbete och kan arbeta med olika arbetsuppgifter på olika arbetsplatser

Utbildningen

Under utbildningen lär du dig städa professionellt med olika rengöringsmedel, redskap och maskiner enligt moderna metoder och med god ekonomi. Utbildningen är en flerformsutbildning med 2 närstudiedagar/vecka. För varje examensdel har du arbetsplatsförlagd utbildning där du praktiskt tränar det som du sedan visar i ett yrkesprov. Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper. En hel examen är cirka 2 år.

Studiernas uppbyggnad

För en hel examen finns det två examensdelar som är obligatoriska; underhållsstädningstjänster och storstädningstjänster. Genom de valbara examensdelarna kan du inrikta ditt kunnande och de väljer du helt av eget intresse.

De valbara examensdelarna är t.ex. rengöringstjänster i hotell- och inkvarteringslokaler, i köpcentrum och butikslokaler, i trafikmedel, i läroanstalter och daghem, i hälso- och sjukvårdsinrättningar, i simbassängs- och spalokaler och i industrianläggningar.

Du kan också välja städning av hem i specialsituationer, städtjänster vid byggande eller vård av kläder och textilier.

Det är också möjligt att studera en eller flera examensdelar (delexamen).

Arbetsmöjligheter

Som lokalvårdare kan du arbeta i butik, köpcentrum, skola, daghem, servicehus, sjukhus, badinrättning, hotell, företag, industrier, passagerarfartyg eller på ett städföretag som utför städning på olika platser på entreprenad.

Det är också möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsplanerare Anders Levin, tfn 044-739 7782 eller anders.levin@axxell.fi.

Examensgrunderna hittar du på https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4221361/reformi/rakenne

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lokalvårdare, Pargas - Grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen (flerform)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lokalvårdare, Pargas - Grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen (flerform) täytä seuraavat tiedot: