Sivuston käyttötapa: Mobiili

Logistiikan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
   
Vantaa
Ammatilliset perustutkinnot

Logistiikan perustutkinto


Koulutusaika

Logistiikan perustutkinto


Koulutusaika

Perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Kiinnostaako sinua työskennellä materiaalihallinnan parissa? Logistiikka-alan koulutukset tarjoavat osaamista alan monenlaisiin työtehtäviin niin ensimmäistä ammattiaan opiskeleville kuin alan työtehtävissä jo pidempään toimineille.

Varastonhoitaja toimii materiaalikuljetusten ja varastoinnin parissa osana järjestelmää, jossa ollaan usein palvelutilanteessa asiakkaan kanssa. Varastonhoitajat työskentelevät tyypillisesti teollisuuslaitosten, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa, kauppojen, tukkuliikkeiden ja yritysten logistiikkakeskuksissa. Ammatissa tarvitaan logistiikan perusasioiden tuntemusta, organisointikykyä, oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisutaitoa, asiakaspalvelu- sekä yhteistyötaitoja. Työn hektisyys edellyttää varastonhoitajalta huolellisuutta ja vastuullisuutta. 

Varastonhoitajan koulutus antaa perusvalmiudet toimia monipuolisissa varastointi- ja logistiikka-alan tehtävissä. Koulutus antaa yleiskäsityksen logistiikka-alasta sekä varastoalan eri työtehtävistä. Työtehtäviin kuuluu tyypillisesti tavaran vastaanottoa, säilytystä, keräilyä, pakkaamista ja lähettämistä sekä mahdollisesti autojen kuormausta. Varastonhoitaja vastaa myös varaston asiakirjoista, inventointiin ja saldonhallintaan liittyvistä asioista. Tietotekniikan hallinta on ehdoton edellytys.

Työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä alalla hyvät.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinnon varastopalvelujen osaamisalan tutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Lisäksi suoritetaan yhteiset tutkinnon osat, ellei henkilökohtaisessa osaamisen kehittämisen suunnitelmassa (HOKS) muuta sovita. HOKS:ssa voidaan huomioida tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (5 - 15 osp) tai ammatillisia opintoja tukevia korkeakouluopintoja (5 - 15 osp).

Tutkinnon perusteet löytyvät Opetuhallituksen ePerusteista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3489218/reformi/tiedot.


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopiskelusta ja työpaikalla oppimisesta. Koulutukseen kuuluu olennaisena osana myös työelämäjakso.

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Keskimääräinen kesto on ½ – 3 vuotta.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Koulutukseen haetaan näiden Careerian kotisivujen kautta.

Hakemuksen perusteella hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostina. Haastattelussa tehdään lopullinen valinta alalle soveltuvuuden, motivaation sekä aiemmissa opinnoissa ja työtehtävissä menestymisen arvioinnin perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijalle syyskuun alkuun mennessä. Kirjallinen tieto valintapäätöksestä lähetetään postitse.


Koulutusaika

0


Koulutusaika

Auto- ja logistiikka-ala


Koulutusaika

831 VOS, Ammatillinen peruskoulutus


Koulutusaika

tuula.kuparinen@careeria.fi


Koulutusaika

Kyllä


Koulutusaika

VAN-53012/001


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

Ei

Hakeminen


Kenelle?

Koulutukseen otetaan oppivelvollisuuden suorittaneita alalle soveltuvia henkilöitä, joilla ei ole terveydellisiä esteitä (tutkinnon suorituksen edellytyksenä on jakso alan tehtävissä aidossa työympäristössä). Suomen kielen kirjallisen ja suullisen taidon tulee olla hyvä, vähintään tasoa B1.

Tutkinto / todistus

Logistiikan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Logistiikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: