Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
   
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki
Koulutusaika

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto


Koulutusaika

Perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelu-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin perusammattitaidon. Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Kokit ja suurtalouskeittiön työntekijät työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa. Ravintola-alalla on paljon päivä-, ilta, sekä viikonloppuisin toimivia toimijoita. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin. Ravintola-ala tarjoaakin monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työ erilaisiin elämänvaiheisiin.


Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan koulutus on tutkintoon valmistava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa, joista ruokapalvelun osaamisala on toinen. Ruokapalvelun osaamisalalta valmistuu kokkeja.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yleisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Lisäksi valitaan Valinnaisia tutkinnon osia. Katso lisää eperusteista.

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/rakenne

Perustutkintoihin kuuluvat yleiset tutkinnon osat, joita ovat

-Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen

-Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen

-Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on noin kolme kertaa kuukaudessa klo 14 - 18. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Mikäli sinulla on jo työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, opintoaikasi on lyhyempi. Käytännön opiskelu tapahtuu työpaikalla aidoissa arjen työtilanteissa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu verkkomateriaalista ja kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa. Jos työpaikkaa ei ole, opiskelija hankkii sen itse.


Koulutusaika

0


Koulutusaika

Catering-ala


Koulutusaika

821 Oppisopimus, perustutkinnot (Careeria)


Koulutusaika

mirja.martin@careeria.fi


Koulutusaika

Kyllä


Koulutusaika

AMT-51025/007/K


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

Ei

Hakeminen


Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja/tai suurtalousalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: