Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
   
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija
Koulutusaika

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto


Koulutusaika

Perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja ja laitat esille myytäviä tuotteita. Teet yhteistyötä toimipaikkasi muun henkilöstön kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Työpaikkasi voi olla esimerkiksi kahvila, ravintola, henkilöstöravintola tai liikenneasema. Myös erilaiset pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset ja suurtalousalan toimipaikat voivat hyödyntää ammattitaitoasi.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle asiakaslähtöisen tarjoilijan perusammattitaidon.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!


Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan koulutus on tutkintoon valmistava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. Hyödynnämme opinnoissa Careerian keittokirjaa, joka sisältää ruokareseptejä eri kulttuureista.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa, joista asiakaspalvelun osaamisala on toinen. Asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu tarjoilijoita.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yleisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu

Lisäksi valitaan Valinnaisia tutkinnon osia. Katso lisää eperusteista.

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/rakenne

Perustutkintoihin kuuluvat yleiset tutkinnon osat, joita ovat

-Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen

-Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen

-Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Koulutus on työelämäpainotteinen. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti 09.00 - 15.00. Lähiopetus tapahtuu POMO-talossa osoitteessa Aleksanterinkatu 20. Työssäoppimisen ajat sovitaan työssäoppimispaikan kanssa koulutuksen aikana. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Koulutuksessa on neljän viikon kesäloma heinäkuussa 2020.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä ensisijaisesti sähköpostitse.


Koulutusaika

0


Koulutusaika

Catering-ala


Koulutusaika

831 VOS, Ammatillinen peruskoulutus


Koulutusaika

mirja.martin@careeria.fi


Koulutusaika

Kyllä


Koulutusaika

POM-51025/004/T/v


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

Ei

Hakeminen


Kenelle?

Kiinnostavatko sinua asiakaspalvelu- ja myyntitehtävät? Haluatko saada asiakkaat tuntemaan itsensä tervetulleiksi ja viihtymään? Jos vastasit kyllä, hae tähän koulutukseen.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: