Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
4.11.2019
   
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Ict
Koulutusaika

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto


Koulutusaika

Perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Tietotekniikkaa on nyky-yhteiskunnassa kaikkialla ja toimiva tietoliikenne on sille elinehto. Se luo kysyntää alan ammattilaisille. Alan työllisyysnäkymät ovatkin pitkällä aikavälillä hyvät (lähde: ammattinetti.fi).

Jos tietokoneet ovat sinun juttusi, tule opiskelemaan ICT-alan ammattilaiseksi. Koulutuksessa syvennät ja laajennat ICT-alalla tarvittavaa osaamista sekä suoritat tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä tietokoneasentajana asentaen, korjaten ja huoltaen tietokoneita, niiden oheislaitteita tai lähiverkkoja. Työhösi voi kuulua myös ohjelmistojen asentamista ja päivittämistä. Tietoliikenneasentajana teet erilaisia tietoliikennelaitteiden ja -järjestelmien asennus- ja kunnossapitotöitä.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 opintopistettä. Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista aihepiireistä:

  • Elektroniikan ja ICT:n perustehtävät mm. elektroniikka ja vaihtosähkötekniikka, työvälineohjelmien käyttö, pätevyydet (työturvallisuuskortti, SFS 6002, hätäensiapu, tulityökortti)
  • Tietokone- ja tietoliikenneasennukset mm. työaseman käyttöönotto, tietoliikenteen perusteet ja lähiverkkotekniikka, sulautetut järjestelmät
  • Tietoliikennelaiteasennukset ja kaapelointi mm. tieto- ja viestintäverkot ja lähiverkon aktiivilaitteet, tietoliikenneturvallisuus, yleiskaapelointi
  • Sulautetut sovellukset ja projektityöt mm. mikro-ohjaimet, piirilevyn valmistaminen, sulautetut järjestelmät

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähi- ja etäopiskelusta, oppimistehtävistä ja aitojen, työssä tehtyjen tehtäväkokonaisuuksien dokumentoinnista.

Koulutuksessa ei käytetä oppikirjoja. Koulutusmateriaali on verkko-oppimisympäristössä.

Päiväkoulutuksessa lähiopetusta kolmena päivänä viikossa (pääsääntöisesti ti-to) klo 8.30 – 15.30. Koulutukseen sisältyy mahdollisuuksien mukaan työssäoppimista.

Koulutus alkaa orientaatiojaksolla 4.11. - 31.1.2020. Orientaatiojakso pidetään Aleksanterinkadulla Porvoon keskustassa (POMO-talo).

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on noin 15 kuukautta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Opiskelija voi hakea opintotukea Kelalta.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Opiskelijat valitaan hakemuksen, ennakkotehtävän sekä haastattelun perusteella.

Sinulle lähetetään ennakkotehtävä sähköpostitse muutaman päivän sisällä hakemuksen jättämisestä. Kaikki ennakkotehtävän määräaikaan mennessä palauttaneet kutsutaan haastatteluun. Opiskelijavalinnat tehdään haastattelun jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan kaikille haastatelluille sähköpostitse noin viikon sisällä haastatteluiden päättymisestä.

Ovatko tietokoneet sinun juttusi?

Tule opiskelemaan ICT-alan ammattilaiseksi!


Koulutusaika

0


Koulutusaika

ICT


Koulutusaika

831 VOS, Ammatillinen peruskoulutus


Koulutusaika

jani.lehto@careeria.fi


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

PMT-55019/30


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

Ei

Hakeminen


Kenelle?

Koulutus soveltuu niin ammatin vaihtajille kuin ICT-alan kokemusta omaaville henkilöille ja sen voi aloittaa monelta eri koulutuspohjalta. Koulutukseen otetaan ensisijaisesti vähintään 20 vuotta täyttäneitä hakijoita. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B2.1.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: