Taideteollisuusalan tai puuteollisuuden perustutkinto | Puusepänala

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
   
Lähiopetus
Toivala
Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan tai puuteollisuuden perustutkinto | Puusepänala

Kouluttaudu puumuotoilu- ja puusepänalan ammattilaiseksi! Puusepän ammatilliset opinnot painottuvat kädentaitoihin. Opinnot ovat 180 osaamispistettä ja koulutuksen suorittaminen kestää kahdesta kolmeen vuotta. Tutkinnon aikana on myös mahdollisuus yo-tutkinnon ja yrittäjyyteen valmentavien opintojen suorittamiseen. 

Opinnot antavat perustaidot- ja tiedot puusepänalasta tai puusepänteollisuudenalasta sekä puumuotoilusta. Keskeisiä opiskeltavia asioita ovat puusepäntuotteiden valmistus, valmistuksen suunnittelu, puuntyöstötekniikat sekä materiaali- ja työvälinetuntemus.

Puusepänalan opintosisällöt

  • puusepäntuotteiden valmistus
  • muotoilu ja valmistuksen suunnittelu
  • puuntyöstötekniikat sekä materiaali- ja työvälinetuntemus
  • tutkintoon voi valita yrittäjyyteen valmentavia opintoja.

Koulutuksen aikana suunnitellaan ja valmistetaan laadukkaita huonekaluja, kalusteita, sisustustuotteita sekä pienesineitä. Opinnoissa keskitytään yksittäisten tuotteiden ja piensarjojen valmistukseen tai teolliseen sarjatuotantoon. Koulutuksen aikana kehitetään teknisiä perustaitoja sekä omaa persoonallista ilmaisua.

Työelämä ja jatko-opinnot

Puusepänalan tutkinnon suorittanut osaa toimia puuseppänä alan yrityksissä, puuteollisuuden parissa, suunnittelijan työparina sekä yksityisyrittäjänä. Tutkinto tarjoaa hyvät valmiudet käsi- ja taideteollisuusalan jatko-opintoihin sekä yleisen jatko-opintokelposuuden yliopistoon ja ammattikorkeakouluun.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutus tapahtuu paikan päällä lähiopetuksena.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, puusepänalan osaamisala, puuseppä.

Puuteollisuuden perustutkinto, puusepänteollisuuden osaamisala, puuseppä. 

Jatko-opinnot

Taideteollisuusalan tai puuteollisuuden perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan tai puuteollisuuden perustutkinto | Puusepänala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa, lähellä Kuopiota. Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistoa ylläpitää Tohtori Matthias Ingmanin säätiö. Oppilaitos järjestää maksutonta kulttuurialan ammatillista peruskoulutusta. Tavoitteena on, että opiskelu Ingmanedussa on ainutlaatuinen, myönteinen kokemus jokaisen opiskelijan elämässä. Ingmanedun arvoja ovat...


Lue lisää oppilaitoksesta Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Toivalantie 51
70900 Toivala

 Näytä puhelinnumero
www.ingmanedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan tai puuteollisuuden perustutkinto | Puusepänala täytä seuraavat tiedot: