Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan tai tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiiliala

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
   
Lähiopetus
Toivala
Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan tai tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiiliala

Tekstiilialan koulutuksessa opiskelija saa valmiudet suunnitella ja valmistaa tekstiilituotteita, tiloja tai palveluita ja hankkia tietoa omalta alalta monipuolisesti.

Koulutus kestää kahdesta kolmeen vuotta ja sisältää 180 osaamispistettä. Opintojen aikana opiskelijat oppivat tuote-ja sisustussuunnittelua, kehittävät esteettistä ja visuaalista osaamistaan sekä tutustuvat kulttuuritietoon. Opiskelijat voivat tehdä yrittäjyysopintoja tai suorittaa ylioppilastutkinnon opintojensa ohessa.

Tekstiilialan opiskelu

Opinnoissa tutustutaan tyypillisimpiin tekstiilialan materiaaleihin, työvälineisiin ja valmistusmenetelmiin. Opiskelija voi suunnata opintojaan designtekstiilien suunnitteluun, valmistamiseen ja tilojen suunnittelun perusteisiin tai käsityötaitojen ohjaamiseen erilaisille asiakasryhmille. Opinnoissa korostetaan esteettistä, visuaalista ja kulttuuriosaamista, kädentaitoja sekä yrittäjyyttä.

Keskeiset sisällöt tekstiilialan tutkinnossa:

  • laatu- ja kustannustietoisesti työskentely kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti
  • eri materiaalien ja valmistustekniikoiden käyttö sekä tarkoituksenmukaisten koneiden, laitteiden ja työvälineiden hyödyntäminen
  • tiedon hyödyntäminen muodista ja muotoilusta sekä trendeistä, visuaalisuudesta ja muodonhallinnasta

Opintojen jälkeen

Tutkinto antaa valmiuden toimia suuntautumisen mukaan yrittäjänä, tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, ohjaustoiminnassa, asiakaspalvelussa, myynti-, markkinointi- tai huoltotehtävissä sekä tilojen suunnittelussa.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutus tapahtuu paikan päällä lähiopetuksena.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala, artesaani.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Valitusta osaamisalasta riippien tutkintonimike voi olla esim. tekstiilien valmistaja tai tekstiilihuoltaja.

Jatko-opinnot

Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan tai tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiiliala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa, lähellä Kuopiota. Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistoa ylläpitää Tohtori Matthias Ingmanin säätiö. Oppilaitos järjestää maksutonta kulttuurialan ammatillista peruskoulutusta. Tavoitteena on, että opiskelu Ingmanedussa on ainutlaatuinen, myönteinen kokemus jokaisen opiskelijan elämässä. Ingmanedun arvoja ovat...


Lue lisää oppilaitoksesta Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Toivalantie 51
70900 Toivala

 Näytä puhelinnumero
www.ingmanedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan tai tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiiliala täytä seuraavat tiedot: