Sivuston käyttötapa: Mobiili

Biologia, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
Maisteriohjelmat

Biologia, maisteriohjelma

Tavoite

Kuinka ympäristön muutokset vaikuttavat kasveihin ja eläimiin? Miten eliöt sopeutuvat ympäristöön? Miten ihmisen toiminta vaikuttaa ympäristöoloihin? Vastauksia kaikkiin näihin kysymyksiin, ja moniin muihinkin, saat opiskelemalla biologiaa.

Itä-Suomen yliopiston ympäristö- ja biotieteiden laitos sijaitsee Kuopiossa ja Joensuussa. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen biologian oppiaineessa voit opiskella laajasti biologian eri osa-alueita. Opetuksen ja tutkimuksen aihepiirit ulottuvat aina yksittäisten geenien toiminnasta ja molekyylibiologiasta maa- ja vesiekosysteemien toimintaan asti.

Opinnot sisältävät luento-opetuksen lisäksi laboratorioharjoituksia ja maastokursseja, jotka mahdollistavat tarvittavaa menetelmäosaamista biologian erilaisiin työtehtäviin. 

Koulutuksen sisältö

Biologian syventävät opinnot suoritetaan pääosin Ympäristö- ja biotieteiden laitoksen maisteriohjelman Biology of Environmental Change mukaisesti. Voit suunnata opintojasi erilaisiin biologian asiantuntijatehtäviin ja tukemaan itseäsi kiinnostavaa biologian osa-aluetta valitsemalla syventäviä opintoja laajasta valikoimasta.

Biologian ja ympäristötieteen yhteinen kansainvälinen maisteriohjelma antaa mahdollisuuden valita opintoja kummankin pääaineen syventävistä kursseista, joista useat ovat tarjolla molemmilla kampuksilla. Sivuaineeksi voit valita minkä tahansa suuntautumistasi tukevan oppiaineen.

Laitos tarjoaa biologian pääaineopiskelijoille kolme sivuainetta: biokemian perusopinnot,  hydrobiologian perusopinnot sekä ympäristötieteen aineopinnot (Kuopion kampuksella). Näiden lisäksi Itä-Suomen yliopistolla on vapaa sivuaineoikeus, jolloin voit valita tutkintoosi sivuaineeksi jonkin muista luonnontieteen opinnoista (esim. kemia, metsätiede, tilastotiede) tai sivuaineen muista tiedekunnista (esim. ympäristöoikeus, ympäristöpolitiikka, geoinformatiikka).

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio