Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiologia, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
Maisteriohjelmat

Sosiologia, maisteriohjelma

Tavoite

Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto tuottaa kyvyt itsenäiseen tutkimustiedon tuottamiseen ja soveltamiseen sekä olemassa olevan tiedon kriittiseen analysoimiseen ja esittämiseen. Tutkinto antaa valmiudet toimia asiantuntijana yhteiskunnan toimintaa ja muutosta koskevissa kysymyksissä. Tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä.

Jotta voit hakea sosiologian maisterikoulutukseen, tulee sinulla olla suoritettuna joko alempi tai ylempi yliopistotutkinto, katso tarkemmin valintaperusteet.

Sekä yhteiskuntatieteiden kandidaatin että yhteiskuntatieteiden maisterin tutkintoihin johtavaan viisivuotiseen koulutukseen Joensuun kampuksella tulee hakea Yhteiskuntatieteet, Joensuu -hakukohteen kautta.

Koulutuksen sisältö

Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto koostuu sosiologian syventävistä opinnoista. Opintojen aikana syvennetään sosiologian sisällöllistä, käsitteellistä, teoreettista ja metodologista tietoperustaa. Tavoitteena on hankkia hyvät edellytykset itsenäiseen tutkimustiedon tuottamiseen ja soveltamiseen sekä tutkimustiedon kriittiseen lukemiseen ja analysoimiseen. Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnossa opiskelumuodot ovat monipuolisia: luentoja, seminaareja, lukupiirejä, esseitä, harjoituskursseja, kirjatenttejä, verkkokursseja, itsenäistä työskentelyä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Yhteiskuntatieteiden maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio