Tietojenkäsittelytiede, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Itsenäiset maisteriohjelmat
Joensuu, Kuopio

Alkavat koulutukset
Joensuu
Syksy

Kuopio
Syksy

Tietojenkäsittelytiede, maisteriohjelma

Tavoite

Kansankielellä ilmaistuna tietojenkäsittelytiede tutkii ja kehittää kaikkea sitä toimintaa mikä liittyy tietoon; sen hallintaan, käsittelyyn, muokkaamiseen ja hyödyntämiseen yhden bitin tasolta aina valtaviin tietojärjestelmiin saakka. Vaikka alan tekninen kehitys onkin hyvin nopeaa, yliopistotutkinto antaa vahvan perustan ymmärtää ja ennakoida tulevia muutoksia – ja mikä parasta – olla mukana tässä muutoksessa.

Opiskelijan avuksi on suunniteltu malleja eli MalliHOPSeja mahdollisista opintopoluista. Näitä ovat mm. Opetus- ja kehitysteknologia, Datatiede, Aineenopettaja, Väri- ja kuvateknologia, Laskennallinen älykkyys, Älykäs medialaskenta sekä Koneoppiminen (Machine Learning). Tiettyä MalliHOPSia noudattamalla opiskelija kulkee kohti omaa uratavoitettaan.

Koulutuksen sisältö

Opinnot koostuvat pääaineen syventävistä opinnoista sisältäen pro gradu -tutkielman, kieliopinnoista sekä sivuaineen tai vapaasti valittavista opinnoista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio