Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelma

Haluatko työskennellä vaihtelevissa ja monipuolisissa työtehtävissä suomen kielen ja kulttuurin asiantuntijana? Haluatko saada selville, miksi ja miten kielillä on väliä suomalaisessa yhteiskunnassa ja globaalissa maailmassa? Haluatko opiskella yliopistossa, jonka opettajat ja tutkijat ovat soveltavan kielentutkimuksen parhaita asiantuntijoita Suomessa ja laajasti verkostoituneita muuallakin?

Suomen kielen ja kulttuurin opinnot Jyväskylän yliopistossa ohjaavat tarkastelemaan kieltä soveltavasta näkökulmasta. Opinnot ovat paljolti samoja kuin monialaisen kieliasiantuntijan (suomen kieli) maisterivaiheen opinnot. Sekä suomen kielen että kieliaineiden yhteisissä opinnoissa kieli nähdään sosiaalisena toimintana osana jokapäiväistä elämää. Kursseilla tarkastellaan muun muassa monikielisyyttä, kieli-identiteettejä ja kieli-ideologioita ja opitaan analysoimaan kriittisesti erilaisia kieliaineistoja.

Tästä maisteriohjelmasta valmistuneet ovat suomen kielen ja kulttuurin taitajia, jotka hallitsevat erilaisia viestinnän tapoja ja välineitä. He hyödyntävät tehokkaasti tietoja eri aloilta, viestivät sujuvasti ja joustavasti eri tilanteissa ja työskentelevät luontevasti eri kulttuurien keskellä. Opinnoissa käsitellään uusinta tutkimustietoa, ja niihin voi sisältyä myös käytännönläheisiä opintojaksoja, kuten työharjoittelua.

Opinnot suoritettuasi sinulla on monipuolista kielellistä ja viestinnällistä osaamista, jota voit hyödyntää erilaisissa kieli- ja kulttuuriympäristöissä ja työelämän tilanteissa. Koulutuksesta saat hyvät valmiudet työskennellä suomen kielen, kulttuurin ja viestinnän ammattilaisena erilaisissa työtehtävissä tai yrittäjänä.

Hakeminen

Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelmaan valitaan kolme uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelma täytä seuraavat tiedot: