Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kaustisen Evankelinen Opisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Monimuotokoulutus
Kaustinen
Ammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kaustisen Opistolla voit opiskella koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaksi, perhepäivähoitajaksi, ohjauksen osaamisalan sekä kasvatuksen osaamisalan.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Tutkintonimike: Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja voi työskennellä eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustyössä eri koulutusasteilla, koulutusmuodoissa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä vapaa-ajan toiminnassa.

Perhepäivähoidon osaamisala

Tutkintonimike: Perhepäivähoitaja

Perhepäivähoitaja voi työskennellä julkisten tai yksityisen varhaiskasvatusorganisaation palveluksessa tai yrittäjänä.

Ohjauksen osaamisala

Ohjausosaamisen vahvistaminen, ei erillistä tutkintonimikettä. Ohjauksen osaamisalan suorittanut voi työskennellä vaativissa ja syvällistä osaamista edellyttävissä kasvatus- ja ohjausalan tehtävissä.

Ohjauksen osaamisalan suorittanut hallitsee vaativia asiakas- ja ohjaustilanteita eri-ikäisten kanssa.

Hän osaa ohjata yksilöitä ja ryhmiä sekä hyödyntää monialaista verkostoa työssään. Hän toteuttaa elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa esimerkiksi elämänvaiheiden muutostilanteissa, työllistymisessä, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Kasvatuksen osaamisala

Varhaiskasvatusosaamisen vahvistaminen, ei erillistä tutkintonimikettä. Kasvatuksen osaamisalan suorittanut voi työskennellä vaativissa ja syvällistä osaamista edellyttävissä kasvatus- ja ohjausalan tehtävissä.

Kasvatuksen osaamisalan suorittaja kykenee toimimaan uusimpien kasvatus- ja ohjausalan tavoitteiden ja säädösten mukaisesti erityisesti varhaiskasvatuksessa. Hän osaa hyödyntää monipuolisesti erilaisia työmenetelmiä ja kykenee toimimaan vaativissakin ympäristöissä moniammatillisessa yhteistyössä.

Koulutuksen toteutus

Opintojen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Suunnitelmassa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen ja valmistavan koulutuksen sisältö suunnitellaan yksilöllisesti.

Opinnot järjestetään monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta 5–10 pv/kk (arkipäivinä), itsenäisiä oppimistehtäviä, verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista noin 2–4 viikkoa/tutkinnon osa. Osaaminen hankitaan työelämässä ja osoitetaan aidoissa työtilanteissa näytöillä.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on alalle soveltuva ammatillinen perustutkinto ja/tai vähintään kolmen vuoden alan työkokemus lasten ja nuorten kanssa työskentelystä tai muista ohjaus- ja kasvatusalan tehtävistä sekä riittävä terveydentila ja soveltuvuus alalle.

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemuksen löydät oppilaitoksen omilta kotisivuilta.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kaustisen Evankelinen Opisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaustisen Evankelinen Opisto

Kaustisen Evankelinen Opisto

Kaustisen Evankelinen Opisto

Kaustisen Evankelisessa Opistossa voit valita itsellesi sopivan koulutuksen tai kurssin ja samalla hakea vetovoimaa elämääsi luonnon kauniissa rauhallisessa ympäristössä! Ammatilliseen koulutukseen osallistumalla ja näyttökokeet läpäisemällä voi valmistua lastenohjaajaksi, hierojaksi, lasten erityisohjaajaksi sekä koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaksi. Yleissivistävässä koulutuksessa...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaustisen Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaustisen Evankelinen Opisto

Opistontie 30
69600 Kaustinen

 Näytä puhelinnumero
www.kaustisenopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: