Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Yhteenveto
Pituus: 3 vuotta
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Koulutustyyppi: Ammatilliset perustutkinnot
Paikkakunta: Kaustinen, Perho
Alkavat koulutukset
Kaustinen Viimeinen hakuaika
Syksyisin  (suomi)
Yhteishaku
Perho
Syksyisin  (suomi)
Yhteishaku

Videoesittely

Opiskele hevostenhoitajaksi KPEDUssa Kaustisella! Suorita hevostalouden
perustutkinto ja valmistu hevostenhoitajaksi.

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Hevostenhoitaja

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Hevostalouden perustutkinto on käytännönläheinen koulutus hevosten parissa työskentelemisestä kiinnostuneille. Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa. Hevosten ja talliympäristön hoidon perusteiden osaamisen lisäksi hevostalousalalla toimiminen edellyttää vastuuta omasta työstä ja turvallisuudesta, hoidettavista eläimistä, yrityksen ympäristöstä sekä asiakkaiden turvallisuudesta ja palveluiden laadusta. Työ vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä, sitoutumista ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hyvä fyysinen kunto helpottaa työskentelyä vaihtelevissa työolosuhteissa.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm. hevostenhoitajana, hevosharrasteohjaajana tai itsenäisenä yrittäjänä hevospalveluja tuottavassa yrityksessä (harrastetallit, ratsastuskoulut, vaellustallit) tai erilaisilla talleilla (siittolat, oriasemat, valmennustallit). Hevosharrasteohjaaja erikoistumisen hyvin suorittaneet saavat SRL:n hevosharrasteohjaaja-nimikkeen.

Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. 

Koulutuksen sisältö

Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).

Hevostaitojen ja tallitöiden opiskelun lisäksi koulutuksessa voi erikoistua joko hevosharrastepalvelujen tuottamiseen tai hevoskasvatukseen tai voit yhdistellä valinnaisopinnoista oman kokonaisuuden. Hevosharrasteohjaajaopinnoissa harjoittelet mm. ratsastusta, ratsastuksen ohjaamista ja ratsastusretkien järjestämisestä. Hevoskasvatusopinnoissa harjoitellaan mm. varsojen ja siitoshevosten hoitoa, ratsastusta ja ajamista monipuolisesti. Valinnaisopinnoissa voit erikoistua esimerkiksi kilpahevosten hoitamiseen, hevosten kanssa luonnossa liikkumiseen tai ratsastustaidon kehittämiseen.

Koulutuksen toteutus

Hevostenhoitajaksi opiskellaan Perhon tai Kaustisten toimipaikassa. Koulutuksessa opit työskentelemään erilaisissa hevostenhoito- ja asiakaspalvelutehtävissä ratsastuskoulussa, täyshoitotallissa ja varsapihatossa. Opinnot sisältävät työssäoppimisjaksoja erilaisilla talleilla (esim. Ratsastuskoulut, vaellustallit, siittolat, oriasemat). Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta.

Opiskelijoilla on mahdollisuus valita myös lukio-opintoja haluamassaan laajuudessa: joko koko lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (Hevostalouden polku) tai vain ylioppilastutkinnon edellyttämä määrä lukio-opintoja (Kaksoistutkinto). Lukio-opintoihin on vaihtoehtoisesti mahdollista sisällyttää 2 hevostalouden perustutkinnon osaa (Hevosharrastajan polku).

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen johdosta. Erilaiset allergiat (esim. eläin- ja pölyallergiat) voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Ota yhteyttä

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella, Perhossa ja Toholammilla. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista.Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja sen suorittaminen kestää noin kolme vuotta. Keski-Pohjanmaan ammattiopistolla voi suorittaa rinnakkain sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi