Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puutarha-alan ammattitutkinto | floristi, viheraluerakentaja, puistopuutarhuri, tuotantopuutarhuri

Keuda
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
   
Monimuotototeutus
Päivä-monimuotokoulutus
Mäntsälä
Ammattitutkinnot
Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin

Puutarha-alan ammattitutkinto | floristi, viheraluerakentaja, puistopuutarhuri, tuotantopuutarhuri

Puutarha-alan ammattitutkinto on tarkoitettu puutarha-alan perustutkinnon suorittaneille ja/tai työelämäkokemusta puutarha-alalta hankkineille jatkokoulutukseksi.

Keudassa on valittavana seuraavat osaamisalat:

  • Floristiikan osaamisala, floristi
  • Viheralueiden rakentamisen osaamisala, viheraluerakentaja
  • Viheralueiden ylläpitämisen osaamisala, puistopuutarhuri
  • Puutarhakasvituotannon osaamisala, tuotantopuutarhuri

Floristina tunnet kukkakauppa-alan erikoistuotteet ja palvelut. Sinulla on vahva kasvintuntemus, hyvät kädentaidot ja osaat tehdä yksilöllisiä kukkasidontatöitä. Olet ammattitaitoinen asiakaspalvelija, jolla on myös markkinointiosaamista. Työskentelet vastuullisesti, sitoutuneesti ja itsenäisesti myymäläympäristössä. Työssäsi tarvitset myös tietoteknisiä taitoja ja kielitaitoa.

Viheraluerakentajana työskentelet erilaisten viheralueiden rakentamisen tehtävissä. 

Puistopuutarhurina työskentelet viheralueiden ylläpito-, hoito- ja kunnossapidon tehtävissä. Kummassakin tehtävässä toimit tiiminvetäjänä viheralalla.

Tuotantopuutarhurina suunnittelet viljelykasvien tuotantoa sekä viljelet, jatkojalostat, markkinoit ja myyt laadukkaita puutarhatuotteita.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Koulutus sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Saaren kartanolla pidettäviin lähijaksoihin sisältyy teoriaopetusta, harjoituksia käytännön työtehtävissä sekä yritysvierailuja.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito.

Työllistyminen

Floristina työskentelet pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla kukkakaupassa, kukkatalossa tai puutarhamyymälässä. Voit toimia joko yrittäjänä, työyhteisön jäsenenä tai freelancerina.

Puutarha-alan ammattilaisena voit työskennellä viherrakentamisen ja -ylläpidon yrityksissä, kiinteistöhuollon tehtävissä, kuntien, kaupunkien ja seurakuntien tehtävissä sekä toimia yrittäjänä.

Tuotantopuutarhuriksi valmistuttuasi voit toimia itsenäisenä yrittäjänä, työntekijänä sekä esimies- ja työnjohtotehtävissä puutarhakasvien tuotannon ja myynnin alalla.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa täyttämällä hakulomake Keudan nettisivuilla.

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksenavulla.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna alan perustutkinto haettavalta osaamisalalta tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.

Tutkinto / todistus

Puutarha-alan ammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelumaksu on 400 euroa. Tämän lisäksi opiskelija hankkii itse seuraavat välineet:

  • Floristiikan osaamisala: Oppikirja (n. 60 €), työvälineet ja työkalupakki (n. 400 €).
  • Puutarhakasvituotannon osaamisala: Työvaatteet (n. 150 €) ja oppikirjat  (n. 100 €).

Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Opistossa on asuntola. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joille opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi. Opinnot on mahdollista suorittaa myös alan työn ohessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puutarha-alan ammattitutkinto | floristi, viheraluerakentaja, puistopuutarhuri, tuotantopuutarhuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keuda

Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Helsingissä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain...


Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keuda

Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

 Näytä puhelinnumero
www.keuda.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Puutarha-alan ammattitutkinto | floristi, viheraluerakentaja, puistopuutarhuri, tuotantopuutarhuri täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: