Sivuston käyttötapa: Mobiili

VALMA | ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
60 osp
suomi
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Nivala, Oulainen, Piippola - Näytä kaikki  
Ammatillinen koulutus

VALMA | ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Etkö tiedä vielä, mikä ala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Haluatko vahvistaa arjen taitoja, opiskelu- tai työelämätaitoja tai suomen kielen osaamistasi? Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Valma on tarkoitettu sinulle, nuori tai aikuinen, joka haluat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta et ole vielä löytänyt sopivaa alaa tai saanut opiskelupaikkaa.

Valma soveltuu myös maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisää suomen kielen taitoja ammatillista peruskoulutusta varten. Pääsyvaatimuksena on suomen kielen perustaito, taso A2.2., esim. kotoutumiskoulutus.

Koulutuksen sisältö

Valmassa opiskelua järjestetään joustavasti myös pienryhmässä niille, jotka tarvitsevat erityistä tukea.

Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelu- ja työelämätaitoja sekä perehdytään ammatilliseen koulutukseen ja oppisopimuskoulutukseen hakeutumiseen sekä vahvistetaan arjen taitoja.

Valmassa voit korottaa peruskoulun arvosanoja, suorittaa erilaisia korttikoulutuksia, esimerkiksi ensiapu 1, hygieniapassi, työturvallisuuskortti tai aloittaa ammatillisia opintoja.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA-koulutus) tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen tutkintokoulutukseen hakeutumiseen sekä vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen tutkinto. Koulutus vahvistaa ensisijaisesti opiskelijoiden edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto tai vaihtoehtoisesti sellainen ammattitutkinto, joka tuottaa opiskelijalle ensimmäisessä tai uudessa ammatissa tarvittavaa osaamista. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa työllistymistä edistävää osaamista.

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu perusopetuksen päättäneille ja muille ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville, työttömille työnhakijoille, vanhentuneen tai puutteellisen ammattitaidon omaaville, erityistä tukea tarvitseville sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa opiskelijalla on mahdollisuus valmentautua työpaikalla järjestettävään koulutukseen yksilöllisten valintojen avulla.

Opiskelija voi missä tahansa vaiheessa valmentavaa koulutusta siirtyä suorittamaan ammatillista tutkintokoulutusta, jos hänellä on riittävät valmiudet ja opiskelupaikkoja on vapaana. Oppisopimuskoulutukseen siirtyminen edellyttää sopivan oppisopimustyöpaikan löytymistä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta VALMA | ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Kirkkotie 4
85800 Haapajärvi

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta VALMA | ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus täytä seuraavat tiedot: