Sivuston käyttötapa: Mobiili

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto | suntio

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Ammatillinen koulutus

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto | suntio

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto on tarkoitettu kaikille, jotka jo työskentelevät seurakunnassa suntion tehtävissä tai ovat kiinnostuneita ja soveltuvia suntion tehtäviin. Alalla tarvitaan monipuolista osaamista, asiakaspalveluhenkeä, joustavuutta, reagointikykyä, vuorovaikutustaitoja ja kykyä sopeutua vaihteleviin ja yllättäviin tilanteisiin. 

Ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt työllistyvät seurakuntiin ja hautausmaille erilaisilla työnimikkeillä: suntio, seurakuntamestari, vahtimestari, hautausmaan työntekijä, talonmies-vahtimestari, vahtimestari-siivooja. Työnimikkeiden kirjo kertoo työtehtävien monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta alueittain ja seurakunnittain.

Tutkinnon sisältö

Pakolliset osat (90 osp)

  • seurakunta- ja asiakaspalvelu
  • kirkollisten tilaisuuksien ja tilojen hoitaminen

Valinnaiset osat (60 osp)

  • seurakuntatilojen puhtaanapito ja keittiötilojen käyttö
  • ohjaaminen ja perehdyttäminen
  • hautauksien hoitaminen
  • hautausmaiden hoitaminen

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osio ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 20 ja enintään 30 osaamispisteen laajuisesti.

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Ammattitaito arvioidaan todellisissa työtilanteissa ja toimintaympäristöissä seurakunnissa ja hautausmailla.

Koulutuksen toteutus

Tutkinnon voi suorittaa päiväopetuksessa tai pyrkiä suorittamaan tutkinnon tai sen osan suoraan näyttötutkintona, mikäli pohjalla on jo riittävä ammattitaito ja työkokemus. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan työpaikoilla. Koulutus on joustavaa ja siinä huomioidaan aiemmat opinnot, työkokemus ja harrastukset. Laajasalon opistossa opitaan yhdessä ja käytännön työtä tekemällä.

Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen. Tämä voi vaikuttaa tutkinnon suorittamisen aikatauluun. Koulutuksen kesto on n. 1–1½ vuotta.

Koulutuksen sisältöjä ovat pakollisissa tutkinnon osissa mm. jumalanpalveluksien ja kirkollisten toimitusten teologia, kristillinen symboliikka ja kirkollinen esineistö, seurakunnan tilat ja puhtaanapito sekä kiinteistöjen ja niiden lähiympäristöjen hoitaminen. Koulutukseen sisältyy myös hätäensiapukoulutus, alkusammutuskoulutus ja hygieniapassi.

Hakeminen

Koulutukseen hakijoille järjestetään valintakoe, johon ilmoittaudutaan täyttämällä web-lomake opiston verkkosivuilla. Valintakokeita järjestetään pääsääntöisesti kesäkuun alussa ja elokuun alussa. Koe sisältää kirjallisen osuuden sekä haastattelun. 

Koulutukseen edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole. Hakijan pohjakoulutuksena voi olla peruskoulu, lukio tai vastaavat tiedot.

Huom! Seurakunta- ja hautauspalvelualan suntion koulutukseen voi hakea muinakin aikoina kuin yleisinä valintakoepäivinä.

Tutkinto / todistus

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto | suntio

Kustannukset

Opintomaksu: 450 € 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto | suntio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto | suntio täytä seuraavat tiedot: