Ammatillinen koulutus

Hierojakoulutus työn ohessa | monimuoto-opiskelu

Lahden Hierojakoulu, paikassa Lahti
Pituus
Noin 1 vuosi
Pituus
Noin 1 vuosi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hierojakoulutus työn ohessa | monimuoto-opiskelu

Hierojakoulutus | monimuoto-opiskelu

Lahden Hierojakoulussa voit suorittaa näyttötutkintoon valmentavaa koulutusta hierojakoulutukseen etäopiskeluna. Työn ohessa suoritettavan hierojakoulutuksen vaatimukset ovat kuitenkin samat kuin normaalissa kokopäiväopiskelussa.

Keskeisimpänä erona kokopäiväopiskelun ja etäopiskelun välillä on se, että työharjoittelua on vähemmän (220h/720h). Erikoiskursseja ei järjestetä tiiviin aikataulun vuoksi (kuten triggerkoulutus ja selkärangan mobilisointi). Näitä aiheita kuitenkin sivutaan opintojen aikana. Kurssit on myös mahdollista ja jopa suositeltavaa käydä yhdessä päiväopiskeljoiden kanssa, mikäli oma aikataulu tämän mahdollistaa.

Hierojakoulutus on näyttötutkintoon valmentavaa koulutusta. Koulutukseen sisältyy hieronnan ammattitutkinnon näyttö. Näyttöosiot (4 kpl) hyväksytysti suorittanut opiskelija liitetään terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin. Koulutettu hieroja ei maksa ALV:tä hoitomaksuistaan. Ammattitaitovaatimusten lisäksi kurssilla opetetaan erikoishierontoja, triggerpistehoitoja ja selkärangan mobilisointia.

Hierojakoulutuksen sisältö

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista sekä koululla suoritetuista asiakashieronnoista. Teoriaopinnoissa keskitytään hierontatekniikoiden lisäksi ihmisen anatomiaan ja terveyteen liittyviin kysymyksiin. Koulutuksen tavoitteena on oppia hierontatekniikat ja tekemään tutkimukseen perustuen asiakkaasta havaintoja, joiden pohjalta laaditaan asiakaskohtainen hoitosuunnitelma. Koulutus antaa ymmärryksen kehon vaivojen syy-seuraussuhteista ja työkalut vaivojen poistamiseen.

Koulutuksen sisältö koostuu seuraavista teemoista:

  • hierontaotteet ja hieronnan toteuttaminen
  • anatomia ja fysiologia
  • asiakaslähtöinen hoitaminen
  • hierontasuunnitelma ja hoitoympäristö
  • lämpö– ja kylmähoidot
  • tuki– ja liikuntaelinsairaudet
  • asiakkaan ohjaustaidot
  • oma työergonomia
  • lihashuolto
  • erilaiset liikuntamuodot ja ravintoneuvonta
  • itsenäinen ammatinharjoittaminen
  • yrittäjyys
  • työelämän taidot, kuten yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, sekä
  • ongelmanratkaisu- ja arviointitaidot
  • raajanivelten liikkuvuuden edistäminen
  • suomalaiset kansansairaudet

Monimuotokoulutuksen toteutus

Opinnot kestävät noin yhden vuoden näyttöjen sijoittumisesta riippuen. Työharjoittelun suorittaminen ja kurssimaksun maksaminen ovat edellytyksiä koulun järjestämiin näyttöihin pääsemiseksi.

Lähiopetusjaksoja on keskimäärin joka toinen viikonloppu. Lähiopetusjaksojen aikataulu on: pe klo 16.00-20.00, la klo 8.00 – 16.00 ja su klo 8.00 – 16.00. Poikkeuksia saattaa tulla, esimerkiksi näytöt sijoittuvat arkipäiville. Näistä opiskelijalle ilmoitetaan hyvissä ajoin, että mahdolliset työpaikan kuviot ja muut menot saadaan suunniteltua.

Urheiluhierojakoulutus on mahdollista käydä samaan aikaan monimuoto-opiskelun kanssa.

Hieroja työelämässä

Hieroja työskentelee itsenäisenä yrittäjänä tai erilaisissa terveys- ja liikunta-alan sekä vapaa-ajan yhteisöissä. Työtä tehdään vaihtelevissa työympäristöissä; liikuntakeskuksissa ja kodeissa. Hierojat työskentelevät terveiden ja sairaiden ihmisten parissa. Nuoria kohdataan esim. valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuoltotehtävissä.Itsenäinen työ vaatii hierojalta eettisesti kestävän yrittäjyyden omaksumista.

Hieroja on välittömässä kosketuksessa asiakkaan/potilaan kanssa, jolloin työn luonteessa painottuu vastuullinen vuorovaikutus ja kommunikaatiotaitojen hallinta. Hän toimii myös työnsä asiantuntijana erilaisissa terveys- ja liikunta-alan työ- sekä hoitoryhmissä. Hierojan työssä menestymistä varmistaa jatkuva itsensä kehittäminen sekä kyky ja halu jatkuvaan ammatin kehittämiseen terveys- ja liikunta-alan yhtenä palvelumuotona. Tulevaisuudessa painottuvat erilaiset manuaaliset erikoismenetelmät sekä asiakkaan tai potilaan kuntoutumiseen liittyvät toiminnot.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu aikuisille, joten muu koulutus tai työelämän kokemus on suotavaa. Pääsyvaatimuksena on suoritettu peruskoulu ja terveys, joka ei ole esteenä ammatissa toimimiselle.

Koulutukseen haetaan Lahden Hierojakoulun omilta verkkosivuilta. 

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1000 €.

Lisäkoulutuksena voit käydä vuoden aikana tai jälkeenpäin urheiluhierojakoulutuksen. Urheiluhierojakoulutuksen kurssimaksu on 300€.

Paikanvarausmaksu on 200€, kun tulet valituksi kouluun ja sitä ei palauteta ilman pätevää syytä. Paikanvarausmaksu on kurssimaksun ensimmäinen osa. Jäljelle jäävä kurssimaksu suoritetaan erissä kuukausittain koulun alettua. Paikanvarausmaksun jälkeinen 800€ osa on mahdollista myös korvata hierontatyöllä, jolloin opintojen kiinteäksi kuluksi jää 200€.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hierojakoulutus työn ohessa | monimuoto-opiskelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lahden Hierojakoulu
Karjalankatu 45
15150 Lahti

Lahden Hierojakoulu

Lahden Hierojakoulu tarjoaa tarjoaa näyttötutkintoon valmentavaa koulutusta sekä jo koulutetuille hierojille ja terapeuteille ammatillista täydentävää koulutusta. Lisäksi he tarjoavat Päijät-Hämeen väestölle hoitopalveluja, joita ovat opiskelijahieronta sekä naprapaatin, fysioterapeutin ja koulutetun hierojan vastaanotto. Lahden Hierojakoulun opetus sisältää myös mm. triggerpistekoulutusta, selkärangan mobilisointia,...

Lue lisää oppilaitoksesta Lahden Hierojakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu