Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Lohja, Nummela

Alkavat koulutukset
Lohja
Joustavasti

Nummela
Joustavasti

Video

ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä perus- ja määräaikaishuollot. Hän hallitsee autonvoimansiirron, jarru- ja ohjauslaitteiden korjaustyöt. Lisäksi hän ymmärtää autosähkötekniikkaa ja hallitsee niihin liittyvät mittaukset ja korjaustyöt. Hän ymmärtää alan säädöksiä ja rekisteröintiasioita. Hän osaa palvella asiakasta asiakaslähtöisestä näkökulmasta. Luksian autoalalla opiskelu on käytännönläheistä sillä opiskelijat tekevät erilaisia autoalan asiakastöitä, joiden avulla he oppivat autotekniikkaa ja siihen liittyviä töitä. Yhteistyö lähialueen autoalan työnantajien kanssa on tärkeä osa koulutusta, sillä tutkintoon liittyvistä opinnoista vähintään puoli vuotta suoritetaan autokorjaamoissa erilaisissa tehtävissä. Työssäoppimisjakson voi suorittaa myös ulkomailla alan yrityksissä.

Koulutuksen sisältö

  •     Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  •     Auton korjaaminen
  •     Oman kiinnostuksen mukaan valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia esim. maalauksen esikäsittelytyöt, auton lisävarustetyöt.

Työtehtävät

Ajoneuvonasentajan tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet, autokorjaamot, huoltoasemat, erikoiskorjaamot ja erilaiset kuljetusliikkeet.

Soveltuvuus

Työ vaatii luotettavuutta, ripeää työnotetta, teknistä päättelykykyä häiriöiden syiden etsimisessä, palveluhenkisyyttä ja usein myös korjaamon koko toiminnan huomioon ottamista esim. kiireellisten tapausten sattuessa. Tarpeen ovat kädentaidot ja otteet, jotka vaativat joskus voimaa, joskus hellävaraisuutta. Teknologian nopean kehityksen jatkuva seuraaminen ja uuden tekniikan osaaminen on yhä tärkeämpää.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

 Ajoneuvoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja täytä seuraavat tiedot: