Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja

Luksia, paikassa Lohja
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja

kampaaja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä.

Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen. Kampaajilla ja partureilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaajatyötekniikoilla sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa kaikilla tutkinnon osa-alueilla.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kampaajapalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Pakolliset tutkinnon osat kampaajatyö- ja parturityö (parturinopinnoissa) -tutkinnon osat toteutuvat samanaikaisesti opetustarjonnassa, joka täytyy huomioida opintoja suunniteltaessa. Mutta toisaalta opiskelija voi valita valinnaisia opintoja koko tutkinnon opintotarjonnasta eli myös kauneusalalta.

Monet hius- ja kauneudenhoitoalalla toimivista ovat yksityisyrittäjiä, siksi opinnoissa korostuvat yrittäjyysopinnot.

Koulutuksen kesto ja sisältö määräytyy jokaiselle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman pohjalta, joka tarkentuu ja muotoutuu opintojen aikana. Henkilökohtainen osaaminen määrää opintojen keston. 

Luksialla on omat asiakaspalvelutilat (koulutusparturi-kampaamo ja koulutuskauneushoitola), jossa oikeissa asiakaspalvelutilanteissa saat hyvää harjoitusta tulevan ammatin vaatimuksiin.

Kampaajan työtehtävät

Kampaajat ja parturit työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Soveltuvuus

Alan ammattilaisella on hyvät sosiaaliset taidot ja halu oppia uutta. Kiinnostuneisuus hiusalaa, muotia ja trendejä kohtaan luovat hyvät edellytykset toimia ammatissa. Visuaalinen hahmotuskyky, yleinen tyylitaju ja halu palvella asiakkaita ovat keskeisessä asemassa erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa