Ammatilliset perustutkinnot
5,0 (1 Arvioinnit)

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Luksia, paikassa Lohja
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

maalari

Pintakäsittelyn perustutkinnon suorittanut osaa tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena julkisivujen pintakäsittelyt tai monipuolisten pientalokokonaisuuksien maalaustyöt. Lisäksi hän osaa maalata eri materiaaleista olevia rakennusosia ja kalusteita.

Hän kykenee työparina tai työryhmän jäsenenä tekemään omakoti-, rivi- tai paritalojen ulkomaalaustöitä sekä tavanomaisia märkätilan laatoituksia ja vanhojen rakennuspintojen entistämistöitä työselostusten ja ohjeiden mukaan.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • rakennusten korjausmaalaus
  • uudisrakennusmaalaus

Luksiassa on tarjolla seuraavat valinnaiset tutkinnon osat. Näiden lisäksi työpaikoilla voidaan suorittaa tutkinnonosia räätälöidysti työtehtävien mukaan.

  • koristemaalaus
  • mukailumaalaus
  • rakennuspintojen erikoistyöt
  • laatoitus

Maalarin työtehtävät

Pintakäsittelyalan tutkinnon suorittaneet sijoittuvat rakennusalalla maalaus-, tapetointi-, laatoitus- ja lattianpäällystystöihin. Useat perustavat myös oman yrityksen ja myyvät omaa osaamistaan mm. rakennusalan yrityksille. Myös metalliteollisuudessa tarvitaan pintakäsittelijöitä ruiskumaalareina, jauhemaalareina, korroosionestomaalareina, kumi-, muovi- ja laattapinnoittajina sekä monena muuna ammattilaisena. Tuotemaalauksessa tarvitaan monitaitoisia pintakäsittelijöitä tuotteiden sekä kiinteitä rakennusosia maalaamisen, lakkaamiseen ja värjäämiseen.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Yussuf
26 kesä 2019