Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Nummela
Ammatilliset perustutkinnot

Video

maarakennuskoneenkuljettaja

Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja

Rakennusalan perustutkinnon suorittanut osaa tuottaa ja ylläpitää omalta osaltaan alueellista infrastruktuuria. Maarakentajia tarvitaan rakennusten perustustöissä, kunnallisen infrastruktuurin, kuten tie-, vesi- ja viemäriverkostojen rakentamisessa ja kunnossapidossa. Maarakentaja osaa myös tehdä ympäristö- ja maisemointityötä sekä alueiden huolto- ja kunnostustöitä.

Luksiassa maarakennuskoneenkuljettajien opinnot alkavat maarakennuskoneen käytöstä ja huollosta. Tutkintoon kuuluu T, BC ajokorttikoulutukset, sekä kuljetusalan perustason ammattipätevyyden suorittaminen. Maarakennusalan ammattilaisen on osattava lukea sekä talonrakentamiseen, että maarakentamiseen liittyviä piirustuksia ja työturvallisuusohjeiden noudattaminen on osa ammattitaitoa.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Rakennustyömaalla toimiminen
  • Maarakennuskoneiden kuljettajana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat suoritetaan sekä Luksiassa, että työpaikoilla esimerkiksi:

  • Maarakennuskoneen käyttö, konetyyppi 1
  • Maarakennuskoneen käyttö, konetyyppi 2
  • Maarakennuskoneen huolto
  • Maa-ainesten kuljetus maaliikenteessä
  • Liikennealueiden hoitokoneiden käyttö kesällä
  • Liikennealueiden hoitokoneiden käyttö talvella
  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
  • Maarakennusalan työt

Työtehtävät

Maarakennuskoneen kuljettajat työskentelevät tavanomaisissa maarakentamisen kohteissa, kuten maa- ja vesirakentaminen, kunnallistekniset työt sekä liikennealueiden rakentaminen.

Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalan suorittanut maarakennuskoneenkuljettaja voi erikoistua mm. liikennealueiden hoitokoneiden käyttöön, maa-ainesten kuljetukseen, vesirakentamiseen, maa- ja kiviainesten jalostamiseen, kalliorakentamiseen, pohjanvahvistustöihin, asfaltointiin, piharakentamiseen tai rakennusalan moniosaajaksi. Häneltä onnistuu myös koneiden huolto ja kunnossapito. Tyypillisimmät työpaikat ovat maarakennusalan ja kiinteistöhuoltoalan yrityksissä sekä valtion ja kunnan työtehtävissä. Voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja täytä seuraavat tiedot: