Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Luksia, paikassa Lohja (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Jatkuva haku (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Jatkuva haku (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

 kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä ruokaa erilaisilla menetelmillä, hankkia, säilyttää ja käsitellä raaka-aineita. Hän osallistuu ruokalistan suunnitteluun, valmistaa ruoan ja laittaa sen esille erilaisissa tilanteissa.

Kokki osaa toimia tilanteen mukaan asiakaspalvelussa, astiahuollossa ja varastointiin liittyvissä työtehtävissä. Hän osaa huolehtia työympäristönsä puhtaanapidosta sekä elintarvikehygieniasta.

Luksiassa kokin opinnot ovat työelämälähtöisiä ja käytännönläheisiä. Meillä on oma koulutusravintola ja modernit uusitut opetustilat. Tarjoamme opiskelijoille erilaisia työelämässä järjestettyjä koulutusjaksoja - myös ulkomailla. Tuemme opiskelijoita yksilöllisesti ja mahdollistamme henkilökohtaiset opintopolut.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Näiden jälkeen suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Opiskelija voi valita mm. seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kahvilapalvelut
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • A'la carte ruoanvalmistus
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Kokin työtehtävät

Kokki toimii erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä henkilöstö- ja liikenne- ja lounasravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, matkailualan yrityksissä, päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitosten ruokapalvelupisteissä, palvelukodeissa ja sairaaloissa.

Soveltuvuus

Majoitus- ja ravitsemisalalla tarvittavia taitoja ovat: hyvät kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidot, kyky toimia joustavasti ryhmässä ja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa, myyntihenkisyys, omatoimisuus, kohteliaisuus ja ystävällisyys, huoliteltu ja siisti ulkoinen olemus, kielitaito ja hyvä fyysinen kunto.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa