Video
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia erilaisissa tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelujen sekä á la carte-, tilaus- ja juhlatarjoilun tehtävissä. Hän osaa toimia vuorovaikutustilanteissa erilaisten asiakkaiden kanssa. Hän osaa käyttää kassapalvelujärjestelmiä ja ymmärtää asiakastyytyväisyyden merkityksen yrityksen toiminnan perustana.
Koulutuksen sisältö
pakolliset tutkinnon osat ovat
- Ravitsemuspalveluissa toimiminen
- Asiakaspalvelu ja myynti
- Annosruokien ja juomien tarjoilu
Näiden jälkeen suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Opiskelija voi valita mm. seuraavista vaihtoehdoista:
- Juomien myynti ja tarjoilu
- Kahvilapalvelut
- Tilaus- ja juhlatarjoilu
Tarjoilijan työtehtävät
Tarjoilija työskentelee asiakaspalvelutehtävissä kahviloissa, henkilöstöravintoloissa, pitopalvelu- ja matkailualan yrityksissä.
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija