Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

 tietoverkkoasentaja	 A

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan vaatimusten ja ohjeiden mukaisesti. Hän huomioi tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä tekee tarvittavia mittauksia ja testauksia järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Tutkinnon suorittanut osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.

Tietoverkkoasentajina työskenteleviltä odotetaan ongelmanratkaisukykyä, omatoimisuutta, huolellisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Nopeasti kehittyvällä alalla oman ammattitaidon jatkuva ylläpitäminen ja täydentäminen on tärkeää. Tavoitteena on antaa perusvalmiudet toimia tietoverkkoasentajan työtehtävissä.

Tietoverkkoasentajilla on mahdollisuus tutustua opinnoissaan kansainväliseen toimintaan. Yhteistyö Kiinan Shanghaissa sijaitsevan oppilaitoksen (Shanghai Electronic Industry School, SEIS) on aloitettu CHINET-verkoston myötä vuonna 2013. Verkosto on Suomen ja Kiinan välinen oppilaitosverkosto, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2006. Sen tavoitteena on kehittää maiden ammattioppilaitosten välistä yhteistyötä eri aloilla.

Lohjan kampuksella tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa suoritetaan tutkintonimike tietoverkkoasentaja.

Koulutuksen sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista, valinnaisista tutkinnon osista sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Pakollinen tutkinnon osa: 

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät

Tietoverkkoasentajan pakollinen tutkinnon osa: 

  • Tietoverkkokaapeloinnit

Valinnaiset tutkinnon osat. 

  • Sulautetun järjestelmän toteuttaminen
  • Kulunvalvonta- tai turvajärjestelmän asennus

Työtehtävät

Tietoverkkoasentajia tarvitaan mm. kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa edustaviin yrityksiin sekä teleoperaattoreiden, kuntien tai valtion palvelukseen. Työtehtävät liittyvät mm. palvelinjärjestelmien, tietoverkkojen, tietokoneiden ja hälytysjärjestelmien asennus-, määrittely-, ylläpito- ja asiakastukitehtäviin. Oman yrityksen perustaminen on myös yksi vaihtoehto tietoverkkoasentajalle. Alan työtehtävät ovat monipuolisia ja vaativia.

Tietoverkkoasentajan työhön liittyy asiakaspalvelua, mikä edellyttää palveluhenkisyyttä, vuorovaikutustaitoja sekä ryhmätyötaitoja. Tetoverkkoasentaja ymmärtää englanninkielistä tekstiä, jota tarvitaan tekniikan alan ohjekirjojen lukemiseen. Englannin kielen taito on eduksi.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | tietoverkkoasentaja täytä seuraavat tiedot: