Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Haukipudas, Kempele, Muhos, Oulu
Alkavat koulutukset
Haukipudas
9.8.2021

Oulu
9.8.2021

Kempele
Syksyllä

Muhos
Syksyllä

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Ravintola- ja catering-alan koulutus sopii sinulle, joka haluat kehittyä ruoanvalmistus-, leivonta- sekä asiakaspalvelutaidoissa ja työllistyä monipuolisiin ravitsemisalan työpaikkoihin. Kokkina pääset käyttämään niin kädentaitoja, mielikuvitusta kuin luovuuttasi.

Kokkina toimit monipuolisissa ravintola- ja catering-alan työtehtävissä. Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Kokkina hygienia on sinulle kunnia-asia, kuten myös palveluasenteesi ja yhteistyökykysi. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet toimia alan monipuolisissa tehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä koulutuksella. Opintoihin on mahdollista sisällyttää myös kansainvälistä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Valinnaisilla tutkinnon osilla pystyt rakentamaan itsellesi yksilöllisen, laajan osaamisen ravintola- ja catering-alalla.

Tutkinnon rakenne ja opinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
  • Lounasruokien valmistus, 40 osp
  • Annosruokien valmistus, 25 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi

  • Á la carte -ruoanvalmistus, 30 osp
  • Kahvilapalvelut, 10 osp
  • Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
  • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa, 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Ruokapalvelun osaamisalan suorittaneena osaat toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja sinulle voivat olla esimerkiksi

  • kahvilat
  • erilaiset ravintolat
  • catering-alan yritykset
  • suurkeittiöt
  • juhla- ja pitopalveluyritykset.

Ala työllistää hyvin ja koulutus antaa hyvän pohjan korkeakouluopintoihin (esimerkiksi restonomi (amk)), ammattitutkintoihin sekä erikoisammattitutkintoihin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: