Taideteollisuusalan ammattitutkinto | puukkoseppä

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Raisio
Ammattitutkinnot
puukkoseppä

Taideteollisuusalan ammattitutkinto | puukkoseppä

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon puukkosepän osaamisalan koulutus perehdyttää puukkotuotteen valmistuksen perusosa-alueisiin. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa ammattilaisia, jotka pystyvät vastaamaan kysynnän luomiin haasteisiin. Opinnoissa perehdytään puukon valmistustekniikoihin, kehitetään omia puukkotuotteita ja toteutetaan niitä asiakkaille. Tuotteet voivat olla peruskäyttöpuukkoja, erikoiskäyttöpuukkoja, uniikkipuukkoja tai historiallisiin esikuviin perustuvia puukkoja tai veitsiä.

Puukon valmistamisessa käytetään lukuisia erikoistekniikoita ja opintojen aikana on mahdollista tutustua mm. lamelliterän valmistukseen, hiekkavaluun, nahan painokuviointiin tai tuohipään valmistamiseen. Opintoihin sisältyy myös puukkosepälle tarpeellisia suunnittelutaitoja, työturvallisuutta, dokumentointia ja markkinointia.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinnossa on kolme pakollista tutkinnon osaa:

  • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
  • Sepän pajatyöskentely, 20 osp
  • Puukkotuotteen valmistaminen, 70 osp

Lisäksi seuraavista valinnaista tutkinon osista valitaan kaksi:

  • Käyttöpuukon valmistaminen, 25 osp
  • Uniikkipuukon valmistaminen, 25 osp
  • Historiallisen puukon tai veitsen valmistaminen, 25 osp

Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. HOKS laaditaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti ja siinä huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen.

Kenelle

Puukon valmistuksesta ja yrittäjyydestä kiinnostuneelle, puukonvalmistuksen perusteet omaavalle henkilölle, joka haluaa puukonvalmistuksesta ammatin tai haluaa täydentää ammattitaitoaan uusilla osa-alueella.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilta sivuilta.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, puukkoseppä

Kustannukset

Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (laskutetaan kolmessa erässä). Oppisopimuksella koulutus on maksuton. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella. Yhden tutkinnonosan hinta erikseen suoritettuna on 200 €.

Lisäksi kustannuksia aiheuttavat mahdolliset opintomatkat, materiaalimaksut ja omien henkilökohtaisten työvälineiden hankinta opintojen edetessä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto | puukkoseppä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto | puukkoseppä täytä seuraavat tiedot: