Sivuston käyttötapa: Mobiili

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Saamelaisalueen koulutuskeskus


Saamelaisalueen koulutuskeskus - Sámi oahpahusguovddáš

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SOGSAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä.

Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä. Syksyllä voi marjastaa, kalastaa ja samoilla metsissä. Talviaikaan lumen peittäessä maan valaistut hiihtoladut kutsuvat hiihtämään.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimipaikat

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen päätoimipaikka ja hallinnollinen keskus sijaitsee monikulttuurisessa Inarin kirkonkylässä, jossa on myös saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Sajoksessa toimii SOGSAKK:en mediakoulutus ja saamen kielten ja kulttuurin koulutus.

Muut toimipaikat ovat Ivalossa ja Kaamasessa. Enontekiössä on tiloja saamelaiskulttuurikoulutukselle ja työpajatoiminnalle. Kaamasen Toivoniemessä sijaitsevassa luontaistalouden kehittämisyksikössä on muun muassa opetusteurastamo ja nahankäsittelytilat. 

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen asuntolat

Inarin asuntola Jeera sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Inarijärven rannalla. Kaamasen Toivoniemen asuntola on koulun vieressä, järven rannalla sekin. Ivalossa opiskelevat voivat asua Inarin asuntolassa, ja kulkea bussilla. Ammatillisessa koulutuksessa olevat voivat hakea koulumatkatukea Kelalta.

Kansainvälinen yhteistyö

Saamelaisalueen koulutuskeskus tekee kansainvälistä yhteistyötä arktisen alueen valtioiden alkuperäiskansojen kanssa. Tavoitteena on porotalouskoulutuksen ja porotaloutta tukevien elinkeinojen kuten käsityö-, matkailu- ja mediakoulutuksen kehittäminen. Kehitystyötä tehdään alkuperäiskansojen perinteiden ja kestävän kehityksen pohjalta.

Saamelaisalueen koulutuskekuksen koulutustarjonta

Valittavana on kuusi perustutkintoa, joihin voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa (opintopolku.fi). Sen lisäksi voi opiskella saamen kieliä ja kulttuuria, media-alaa, eräoppaaksi sekä matkailualaa. Lisäksi voi suorittaa ammattitutkintoja sekä erikoisammattitutkintoja.

Kannattaa kysyä myös mahdollisuudesta suorittaa ammattilukio neljässä vuodessa. Monipuolisesta kurssitoiminnasta saa tietoa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen nettisivuilta.

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Kiinnostuitko Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta?

Lisätietoa Saamalaisalueen koulutuskeskuksesta saat täyttämällä sivun alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen, jolloin oppilaitos ottaa sinuun suoraan yhteyttä! Voit myös lukea lisää klikkaamalla koulun kotisivulle johtavaa logoa.

Näytä kaikki oppilaitoksen koulutukset

Koulutukset - Saamelaisalueen koulutuskeskus

Ota yhteyttä

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus yhteystiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Menesjärventie 4
99870 Inari

 Näytä puhelinnumero
www.sogsakk.fi


Arvostelut

          (5)
Miia   |   18.2.2016
Erittäin asiantuntevaa ja ammattitaitoista opetusta perinteisistä saamenkäsitöistä. Pajatilat työkoneineen ja työkaluineen hyvät. Opiskeluilmapiiri on kannustava. Mikäli saamenkäsitöiden opiskelu ja tekeminen kiinnostaa, suosittelen lämpimästi!
          (5)
Kiitos koulutuksesta   |   17.2.2016
SAKK:issa saa opiskelija keskittyä olennaiseen ystävällisessä ympäristössä. Hyvät työtilat, monta opettajaa joilta saa laadukasta opetusta monipuolisesti. Koulun kautta myös laadukasta vapaa-ajan tekemistä.
          (5)
Irtiotto   |   16.2.2016
Saamelaisalueen koulutuskeskus on loista paikka opiskella. Opettajat ovat kiinnostuneita kehittämään omia opetusmenetelmiään ja kyselevät aktiivisesti oppilailta kehitysehdotuksia. Opetuksessa käytetään myös laajasti erilaisia lähestymis tapoja riippuen aiheesta ja siitä mikä kullekkin ryhmälle parhaiten soveltuu. Etelästä tuleville Saamelais...
Näytä kokonaan