Rakennusalan perustutkinto | Talonrakentajan koulutus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
2-3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
6.3.2023

Salo
7.8.2023

Salo
2.10.2023

Salo
Joustavasti

Video

Rakennusalan perustutkinto

Rakennusalan perustutkinto | Talonrakentajan koulutus

Talonrakentajan koulutus on käsillä tekevän valinta

Haluatko itsellesi vaihtelevan työn, jossa teet töitä toisten rakennusalan ammattilaisten kanssa rakennustyömailla ja kohtaat asiakkaita? Kiinnostaako sinua rakentaa uusia koteja, kesämökkejä, julkisia rakennuksia, tuotantotiloja, liikekiinteistöjä tai maatilarakennuksia? Vai kiinnostaako sinua enemmän vanhojen ja vaurioituneiden rakennusten korjaaminen ja saneeraus? Vaihtoehtoisesti voit valita työn rakennustyömailla, elementtitehtaissa tai kenties rautakaupassa. Talonrakentajan koulutus vastaa näihin odotuksiisi.

Talonrakentaminen on paljolti käsityötä koneiden, laitteiden ja mittavälineiden avulla. Näet ja voit nauttia tekemisestäsi jokaisen työvaiheen ja rakennuksen valmistumisen jälkeen sekä saada hyvän palautteen tyytyväiseltä asiakkaalta. Mikäli aikomuksenasi on toimia yrittäjänä, voit valita myös yrityksen suunnitteluun ja rakennuspalveluiden tuottamiseen liittyvät opinnot itsellesi.

Talonrakennusala on täynnä kiinnostavia vaihtoehtoja

Talonrakentajana opiskelet rakentamaan rakennusten perustuksia sekä puu-, kivi- ja metallirunkoja. Voit valita ja suunnata opintojasi kirvestöihin, muuraukseen, laatoitukseen, betonointiin, muottitöihin, teräsrakentamiseen, korjausrakentamiseen, kivirakentamiseen, elementtien valmistukseen, hirsirakentamiseen tai rautakauppatyöhön. Koulutuksen aikana voi opiskella myös yrittäjyyttä ja rakennuspalveluiden tuottamista asiakkaille.

Talonrakentajalla on monipuoliset työ- ja jatko-opintomahdollisuudet

Talonrakentajana työskentelet useimmiten rakentamisen moniosaajana tai erikoistut johonkin rakennustyömaan osa-alueen töihin:

  • perustustyöt
  • runkotyöt
  • kattotyöt
  • sisävalmistustyöt
  • laatoitus
  • muuraus jne.

Näitä töitä voit tehdä kyseisiä palveluja tarjoavissa alihankintayrityksissä. Rakennusalan yritykset hankkivat yhä enenevässä määrin erikoisosaamista myös itsenäisiltä työnharjoittajilta. Yrittäjyyden eri muodot, esimerkiksi toiminimiyrittäjyys, antavat sinulle kokeneena ammattilaisena erilaisen ja itsenäisemmän toimintaympäristön alalla etenemiseen.

Suoritettuasi koko rakennusalan perustutkinnon aukeaa sinulla mahdollisuus myös korkeakouluopintoihin, jossa voit edetä urallasi esimerkiksi rakennusmestarina tai rakennusinsinöörinä. Talonrakentajan koulutus on hyvä pohja työhön ja jatko-opintoihin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | Talonrakentajan koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

MM

Talonrakennuksen koulutus antoi minulle hyvän pohjan työelämään. Kiitos Salon seudun ammattiopisto.

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | Talonrakentajan koulutus täytä seuraavat tiedot: