Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Kokin koulutus / Salon seudun ammattiopisto

Jos viihdyt keittiössä ja haluat oppia valmistamaan hyvää ruokaa, valitse kokin koulutus

Kokin ammatti sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ruoan- ja leivonnaisten valmistuksesta, erilaisista raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä. Kokin ammatissa tarvitaan myös huolellisuutta, fyysistä kuntoa ja hyviä yhteistyötaitoja. Jos tunnistat itsessäsi näitä kiinnostuksen kohteita ja ominaisuuksia, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.

Alan perustutkinto sopii kaikille, jotka haluavat työllistyä ravintola- ja catering-alalle. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.

Kokin taitoja harjoitellaan monenlaisissa oppimisympäristöissä

Koulutuksessa opiskellaan kaikkia kokin työssä tarvittavia taitoja. Opit tuntemaan ja käyttämään erilaisia raaka-aineita, suunnittelemaan ja valmistamaan maittavia ruoka-annoksia ja huolehtimaan työvälineistä ja keittiön puhtaudesta.

Opiskelet myös asiakaspalvelua, yhteistyötä ja joustavuutta kiireen keskellä. Lisäksi koulutuksessa opit huomioimaan ravitsemussuosituksia ja erityisruokavalioita sekä työturvallisuutta ja kestävän kehityksen periaatteita keittiöympäristössä.

Koulutus tapahtuu oppilaitoksen opetuskeittiöissä ja opetusravintola Poukamassa sekä monipuolisesti alan työpaikoilla, kuten ravintoloissa, kahviloissa, suurtalouskeittiöissä ja liikenneasemilla.

Mieleenpainuvia oppimistilanteita ovat myös erilaiset asiakastilaisuudet, tapahtumat ja opintokäynnit sekä mahdollinen työelämässä oppimisen jakso ulkomailla. Salon seudun ammattiopistolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työelämässä oppimaan oman alan työpaikoille ulkomaille.

Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:

  • raaka-aineiden tuntemus ja ruoanvalmistuksen perusteet
  • lounasruokien ja leivonnaisten valmistaminen
  • ruokalistojen ja annosten suunnittelu
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistaminen
  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu
  • ergonomia ja työturvallisuus

Ravintola-alan ammattilaisilla riittää työllistymisvaihtoehtoja

Kokeilla on paljon työllistymisvaihtoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Kokkien työpaikkoja ovat ruoka- ja seurusteluravintolat, suurtalouskeittiöt, henkilöstöravintolat, kahvilat ja lounasravintolat, panimoravintolat, street food -paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining -ravintolat, hotellit ja catering-yritykset sekä liikenneasemat.

Ravintola- ja catering-alalla työajat ovat vaihtelevia ja joustavia.

Kokin koulutus antaa hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin, ja perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Salo
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Salo
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Salo
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu