Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | Elektroniikka-asentajan koulutus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
7.8.2023

Salo
Joustavasti

Video

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | Elektroniikka-asentajan koulutus

Kiinnostaako elektroniikka – valitse elektroniikka-asentajan koulutus

Oletko kiinnostunut elektronisten laitteiden rakentamisesta? Tekeekö mielesi purkaa ja korjata elektronisia laitteita? Pidätkö laitteiden asentamisesta ja onko sinulla taipumus tutkia laitteiden kaikki mahdolliset säädöt. Jos nämä asiat kolahtavat, niin elektroniikka-asentajan koulutus voi olla sinun juttusi.

Elektroniikka-asentajan opiskelussa ja työtehtävissä tarvitaan huolellisuutta, kärsivällisyyttä ja oma-aloitteisuutta. Työssä tarvitaan kykyä ymmärtää suullisia ja kirjallisia ohjeita sekä kuvien hahmottamista. Opinnoissa auttaa, jos sinulla on kiinnostusta matematiikkaan.

Elektroniikka-alan koulutuksessa opit ymmärtämään elektronisia laitteita

Elektroniikka-asentajan koulutuksessa opit käsittelemään elektronisia komponentteja ja laitteita sekä tekemään erilaisia kytkentöjä esimerkiksi piirilevyille. Opit myös ymmärtämään, miten elektroniset laitteet toimivat, ja laskemaan niiden jännitteitä ja virtoja sähköopin avulla.

Koulutuksessa opitaan myös tulkitsemaan erilaisia elektronisiin laitteisiin liittyviä kytkentäkaavioita ja kuvia. Lisäksi sinulla on mahdollisuus oppia ohjelmoimaan elektroniikkaa. Ohjelmoitavaa elektroniikkaa kutsutaan sulautetuksi järjestelmäksi.

Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:- elektronisten laitteiden asennus, korjaus- ja huoltotyöt- kulunvalvonnan- ja turvajärjestelmien asennukset- sulautetun järjestelmän rakentaminen ja ohjelmointi

Elektroniikka-asentajalla on hyvät työllistymis- ja jatko-opiskelumahdollisuudet

Elektroniikka-asentajan koulutus antaa valmiudet työllistyä esimerkiksi elektroniikkatuotannon, elektroniikkahuollon tai elektroniikka-asennustehtäviin. Mahdollisia työpaikkojasi ovat elektroniikan valmistusta, korjausta, myyntiä ja asennusta tekevät yritykset ja työpaikat. Elektroniikka-asentajan työssä pääset kokoamaan, asentamaan ja korjaamaan elektronisia laitteita. Monissa työpaikoissa pääset tutustumaan eri alojen uusimpaan teknologiaan.

Koulutuksessa saat hyvät valmiudet alan insinööriopintoihin, ja perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Elektroniikka-alalla käytetään mm. seuraavia ammattinimikkeitä:

  • tuotannon operaattori
  • elektroniikka-asentaja
  • laiteasentaja
  • järjestelmäasentaja
  • elektroniikkahuoltaja
  • elektroniikkakorjaaja

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | Elektroniikka-asentajan koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | Elektroniikka-asentajan koulutus täytä seuraavat tiedot: