Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysala | mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä (YAMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Kevät
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Kuopio
Ylemmät AMK-tutkinnot
Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä

Sosiaali- ja terveysala | mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä (YAMK)

Onko ihmisläheinen työ lähellä sydäntäsi?

Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle laaja-alainen osaaminen mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjänä. Tutkinto-ohjelma tuottaa monitasoista osaamista niin ymmärtää, soveltaa, analysoida, arvioida ja luoda uusia lähestymistapoja mielenterveys- ja päihdetyöhön työelämän käytännön eri ympäristöissä. Kehityt omalle alallesi soveltuvan ja sovellettavan mielenterveys- ja päihdetyön tutkitun tiedon hankkimisessa ja sen analysoinnissa sekä edelleen soveltamisessa.

Koulutuksen sisältö

Opintojesi laajuus on 90 opintopistettä, joka koostuu kaikille yhteisistä opinnoista (30 op), alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista (30 op) ja opinnäytetyöstä (30 op). Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi 2,5 – 3 vuodessa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka suoritetaan pääosin verkossa. Lähipäivien määrä on enintään 2pv/kk. Lähiopetusjaksot järjestetään pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin.

Opintojen alussa valitset yhteisistä ja alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista suoritettavat 30 opintopisteen kokonaisuudet henkilökohtaisen opinto- ja urasuunnitelmasi mukaisesti. Koulutuksen vastuuopettaja yhdessä Savonian muun henkilöstön kanssa ohjaa ja tukee henkilökohtaisten tavoitteittesi määrittelemisessä ja saavuttamisessa.

Alakohtaisia opintoja ovat:

  • Mielenterveys- ja päihdetyön yhteiskunnallinen vaikuttavuus 5 op
  • Strateginen mielenterveys- ja päihdetyön edistäminen 5 op
  • Mielenterveyden ja päihteettömyyden edistäminen 5 op
  • Mielenterveys ja päihdepalvelujen asiakaslähtöinen kehittäminen 10 op
  • Digitaaliset ratkaisut sosiaali- ja terveysalalla 5 op

Uramahdollisuudet

Asiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä mielenterveys- ja päihdetyön kehittämisasiantuntijana eri tehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä ja yrityksissä. YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Mahdollisia tehtävänimikkeitä:

  • Hanke- tai projektipäällikkö
  • Palvelusuunnittelija, palvelukoordinaattori
  • Suunnittelija ja kouluttaja

Hakeminen

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon (bioanalyytikko, ensihoitaja, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi, suuhygienisti, terveydenhoitaja) suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.

Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- ja terveysalan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysala | mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä (YAMK)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysala | mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjä (YAMK) täytä seuraavat tiedot: