Sivuston käyttötapa: Mobiili

Automaatioasentajan ammattitutkinto

Sedu
Yhteenveto
Pituus: Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opiskelukieli: suomi
Aloitus: Joustavasti
   
Opiskelumuoto: Monimuotokoulutus
Paikkakunta: Lapua
Koulutustyyppi: Ammattitutkinnot
Oppilaitos: Sedu

Automaatioasentajan ammattitutkinto

Automaatioasentajan ammattitutkinto

Automaatioasentajan ammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on sähkö- tai automaatioalan koulutus ja työkokemusta vähintään kaksi vuotta. Koulutus soveltuu erinomaisesti myös sähköasentajan täydennyskoulutukseksi.

Opintojen sisältö ja toteutus

Koulutuksessa laajennat ja päivität sähkö- ja automaatioalan osaamistasi sähköasennuksien, turvallisuuden ja riskienhallinnan, sekä automaation ja kappaletavara-automaatiojärjestelmien osalta. Päivität standardien mukaisen sähkötyöturvallisuuskortin ja suoritat sähköturvallisuustutkinnon (S1, S2 tai S3), jotka ovat voimassa seuraavat viisi vuotta.

Tutkinto antaa sinulle laajat sähkötyöoikeudet, joka mahdollistaa työskentelyn sekä kiinteistöjen sähköasetusten, että teollisuuden automaatiojärjestelmien parissa. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden myös yrittäjyyteen, sillä suoritettuasi sähköturvallisuustutkinnon voit tehdä itsenäisesti automaattisesti toimivien koneiden ja järjestelmien ohjaus-, säätö- ja valvontalaitteiden vaativia asennus-, käyttöönotto-, kunnossapito- ja huoltotehtäviä.

Automaattiasentajan ammattitutkinnon suoritettuasi osaat tehdä ohjelmoitavien logiikoiden, yksikkösäätimien, automaatiojärjestelmien ja sähkömoottorikäyttöjen, sekä niihin liittyvien anturien ja toimilaitteiden mekaanisen asentamisen. Lisäksi osaat tehdä kaapeloinnit, kytkennät ja tarvittavat viritykset sähköturvallisuusmääräysten ja häiriösuojausten vaatimusten mukaisesti.

Sinulla on taito liittää tietokoneet, ohjelmointi- ja oheislaitteet eri järjestelmiin ja käyttää niitä toiminnan seuraamiseen, sekä yksinkertaisten ohjelmien ja muutosten tekoon. Suoriudut tarvittavista asennus- ja huoltotehtävistä myös englanninkielisiä alan dokumentteja tulkiten.

Koulutus kestää noin 1-2 vuotta, riippuen työ-ja opiskelutaustasi. Mikäli sinulla on aiempaa osaamistariittävästi, sinulla on mahdollista osallistua pelkkiin tutkintosuorituksiin. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Automaatioasentajan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen kokonaiskustannus on 555 euroa (osallistumismaksu 350 € + sähköpätevyystutkintomaksu 205 €.)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Automaatioasentajan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu

Sedu – Ylpeästi  tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja Tampereella ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteistä on yhteensä toistakymmentä. Sedussa opiskelee yli 4000 perustutkinto-opiskelijaa, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain. Sedussa on ammattinsa osaavaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Automaatioasentajan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: