Ammatilliset perustutkinnot

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja

Sedu, paikassa Seinäjoki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja

Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi. Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.

Opintojen sisältö

Ensimmäisenä opiskeluvuotena suoritettujen perusopintojen jälkeen valitaan osaamisala.

Voit valita seuraavista:

  • leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
  • elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja

Leipomoalan osaamisalan opinnoissa opiskelija syventyy

  • ruoka- ja kahvileipien, leipomoeineksien ja konditoriatuotteiden valmistaminen oppilaitoksen opetusleipomossa/konditoriossa
  • raaka-aineisiin, työvälineisiin, työskentely- ja raaka-ainehygieniaan perehtyminen käytännössä
  • yrittäjyyden ja työtaitojen oppimista myös työpaikoilla oppien erilaisissa leipomoissa, kuten teollisuus-, pien- ja myymäläleipomo ja kahvila-konditoria

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.

Elintarviketeknologian osaamisalan opinnoissa opiskelija

  • perehtyy elintarvikkeiden teollisiin valmistusmenetelmiin, erilaisiin prosesseihin ja niiden hallinnassa tarvittaviin perustietoihin
  • saavuttaa monipuoliset valmiudet elintarviketeollisuuden ja elintarvikkeiden jalostuksen perustehtävin
  • oppii valmistamaan erilaisia tuotteita, kuten esim. salaatteja, einesleivonnaisia, kastikkeita, säilykkeitä ja annosruokia

Elintarvikkeiden valmistajana voit työskennellä teollisuuden palveluksessa tai elintarvikkeiden jalostuksessa tai kaupan alan työtehtävissä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori tai elintarvikkeiden valmistaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu