Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

Sedu
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Lapua, Seinäjoki, Ähtäri
Alkavat koulutukset
Lapua
Joustavasti

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

Kone- ja metallialan perustutkinto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja

Sedussa voit suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon. Kone- ja metalliteollisuus on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja. Valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä, sillä ala on teollisuuden suurin työllistäjä. Lisäksi lähivuosina kone- ja metalliteollisuudesta siirtyy eläkkeelle paljon työntekijöitä, mikä lisää koulutetun työvoiman tarvetta.

Koneistajan opinnot

Koneistaja valmistaa mittatarkkoja koneiden ja laitteiden osia lastuavilla työstömenetelmillä. Koneistajan tyypillinen työpaikka on metallituotteita ja -rakenteita valmistava konepaja tai tuoteverstas, mutta myös työ koneiden ohjelmoinnin, työvaiheiden suunnittelun ja työvälineiden valinnan parissa on mahdollinen. 

Perinteisiä koneistajan taitoja ovat perinteiset työstötavat, kuten sorvaus, jyrsintä, hionta sekä tietokoneohjattujen NC-koneiden ohjelmointi ja käyttö. Lisäksi alalla vaaditaan mm. tarkkuutta, huolellisuutta, matemaattista ajattelukykyä sekä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Opintojensa aikana koneistajaksi opiskelevat opettelevat perinteisiä työstötapoja sekä tietokoneohjattujen NC-koneiden käyttöä ja ohjelmointia. Koneistaja-koulutuksessa painotetaan turvallista työskentelytapaa ja tietotekniikan hyödyntämistä tuotteen valmistuksessa. Osa opetuksesta tapahtuu yhteistyössä teollisuuden kanssa.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 12 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä lähes...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: