Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Sedu
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Kurikka, Lapua, Seinäjoki, Ähtäri
Alkavat koulutukset
Kurikka
Joustavasti

Lapua
Joustavasti

Seinäjoki
Joustavasti

Ähtäri
Joustavasti

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Rakennusalalla työskennellään mm. talonrakennustyömailla, kansainvälisissä rakennusprojekteissa sekä valtion ja kuntien palveluksessa. Alan ammattilaiset rakentavat, korjaavat ja ylläpitävät elinympäristöämme, kuten asuinrakennuksia, siltoja ja teitä. Talonrakentajana osaat työryhmän jäsenenä tehdä uudis- ja korjausrakennustyömailla kirves-, muuraus- ja betonitöitä.

Talonrakentajan opintojen sisältö

Talonrakennuksen osaamisalalla voit suuntautua kirvesmiestöihin, muuraukseen, laatoitukseen tai betonointiin. Opiskelu painottuu käsillä tekemiseen, mutta teoriaakaan ei unohdeta. Opinnot koostuvat seuraavista sisällöistä:

  • rakentamisen työmenetelmien hallinta
  • rakennuspiirustusten lukutaito
  • rakennusmateriaalien tuntemus
  • rakentamiseen liittyvien käsityökalujen käyttö
  • rakentamisessa tarvittavien sähkötyökalujen käyttö
  • toimiminen rakennustyömailla työturvallisesti

Talonrakentaja työelämässä

Talonrakentajan opintojen jälkeen henkilö osaa lukea rakennuspiirustuksia, tuntee rakennusmateriaaleja, osaa käyttää erilaisia työkaluja sekä tietää kuinka rakennustyömaalla toimitaan. Rakennusalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä esimerkiksi kirvesmiehen, timpurin, muurarin, betoniraudoittajan, hirsirakentajan työtehtävissä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja täytä seuraavat tiedot: