Taideteollisuusalan perustutkinto, restaurointialan osaamisala tai sisustusalan osaamisala | artesaani

Sedu
Yhteenveto
3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kurikka
Ammatilliset perustutkinnot
artesaani

Taideteollisuusalan perustutkinto, restaurointialan osaamisala tai sisustusalan osaamisala | artesaani

Valmistut artesaaniksi ja pääset tekemään mahtavia ja monipuolisia visuaalisen alan töitä. Opit kädentaidot, joista on sinulle varmasti iloa ja apua elämässä - kehityt tekemisen kautta sisustus- tai restaurointialan ammattilaiseksi!Meillä opit tekemisen kautta.Pääset myös verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kesken, mikä on olennainen osa restaurointialaa.

Taideteollisuusalan perustutkinnossa voit valita joko restaurointialan osaamisalan tai sisustusalan osaamisalan.

Taideteollisuusalan perustutkinto, Restaurointialan osaamisala | artesaani

Kun valitset restaurointialan osaamisalan, pääset perehtymään restaurointialan materiaaleihin, perus- ja erikoistyötekniikoihin. Saat tehdä aitoja asiakastöitä todellisissa työelämän kohteissa. Alussa selvitetään aina työkohteen, kuten talon, oven, ikkunan tai huonekalun kunto, ja määritellään korjaustoimenpiteet.

Tämän jälkeen kohde restauroidaan tehdyn suunnitelman mukaisesti. Työtapoja ovat esimerkiksi mukailumaalaustekniikat, ornamenttimaalaukset, illuusiomaalaukset ja lavastemaalaukset. Tutustut myös muun muassa tapetointiin ja perinteisten maalien valmistukseen.

Taideteollisuusalan perustutkinto, Sisustusalan osaamisala | artesaani

Sisustajan koulutus takaa sinulle mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Sisustaja tekee töitä esimerkiksi sisustus- ja rakennusliikkeissä sisustus- ja korjaustehtävissä, yrittäjänä tai erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä. Sisustajia työskentelee myös erilaisissa puualan työtehtävissä ja keittiökalusteliikkeissä.

Sisustuksen osaamisalan suorittanut sisustaja toimii usein yhteistyössä sisustusarkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa. Opit tekemään työsuunnitelmia ja toteuttamaan niiden mukaisia sisustuksia. Oppiminen tapahtuu oppilaitoksessa käytännön harjoitusten ja teorian sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen kautta.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, Restaurointialan osaamisala, artesaani

tai

Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustusalan osaamisala, artesaani

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto, restaurointialan osaamisala tai sisustusalan osaamisala | artesaani? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 3,5

Perustuu 2 arviointiin

Målare

Koulumme on melko pieni, joten oppilaitten on helppo rakentaa ja suunnitella "oma polku" yhdessä opettajien kanssa. Meidänkin luokalta oppilaita ollut laajennetussa työssäoppimisessa, tehnyt työssäoppimista yrittäjänä jne.. Maalausalan tilat ovat hienossa, entisessä vanhainkodissa, tosin monet tarvikkeet aina hukassa. Keskitymme erilaisten e...

Näytä kokonaan
kauri

opettajat ovat mukavia, kunhan heidän opetustyylinsä oppii tuntemaan. ympäristössä voisi olla enemmän aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia.

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto, restaurointialan osaamisala tai sisustusalan osaamisala | artesaani täytä seuraavat tiedot: