Kuljetusalan ammattitutkinto (linja-autonkuljettaja, osatutkinto)

Stadin AO
Yhteenveto
Noin 4—10 kuukauta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot
 Kuljetusalan ammattitutkinto (linja-autonkuljettaja, osatutkinto)

Kuljetusalan ammattitutkinto (linja-autonkuljettaja, osatutkinto)

Linja-autonkuljettajat ovat työllistyneet pääkaupunkiseudulla hyvin. Kuljetusalan ammattitutkinnon opinnoissa suoritat linja-autonkuljettajan pätevyyteen tarvittavat osa-alueet.

Alan työtehtävät

  • Linja-autonkuljettajan tehtävät
  • Asiakaspalvelutehtävät

Koulutuksen laajuus

Kuljetusalan ammattitutkinnon, linja-autonkuljettajan osatutkinnon laajuus on opiskelijan henkilökohtaisesta osaamisenkehittämissuunnitelmasta (HOKS) riippuen 50 – 110 osaamispistettä.

Koko kuljetusalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan omaehtoisena ammatillisena koulutuksena.

Koulutus alkaa kielitaidostasi riippuen joko suomen kielen opinnoilla tai kuuden viikon valmentavalla jaksolla. Valmentavalle jaksolle  osallistuvat ne opiskelijat, joilta puuttuu C-luokan ajokortti.

Koulutus jatkuu ammattitutkintoon valmistavilla linja-autonkuljettajan opinnoilla. Sen jälkeen osallistut  työssä oppimisjaksolle pääkaupunkiseudun bussiyritykseen.

Tarvittavan ammattitaidon hankittuasi, sinulla on mahdollisuus suorittaa myöhemmin koko ammattitutkinto.

Hakeminen

Sähköisen hakulomakkeen perusteella kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Sen jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja ajokokeeseen. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, osallistut myös suomen kielen kokeeseen.

Voit hakea koulutukseen, jos:

  • olet vähintään 23-vuotias
  • sinulla on B-luokan ajokortti
  • sinulla on nuhteeton ajohistoria
  • sinulla on hyvä terveys
  • sovellut matkustajapalveluun.

Maahanmuuttajilta vaaditaan vähintään suomen kielen tasoa B1.1.

Tutkinto / todistus

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelijalle tulee maksettavaksi viranomaismaksuja omaehtoisessa koulutuksessa noin 200-500 euroa, aiemmasta osaamisesta ja taustasta riippuen.  

Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto (linja-autonkuljettaja, osatutkinto)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto (linja-autonkuljettaja, osatutkinto) täytä seuraavat tiedot: