Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Stadin AO, paikassa Helsinki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta ja luotettavuutta. Koulutuksen tavoitteena on kasvattaa yhteistyökykyisiä ja asiakastietoisia ammattilaisia, joilla on valmiudet työskennellä edustavasti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Koulutuksen aikana voi erikoistua joko tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Stadin AO:ssa ravintola- ja catering-alan koulutusta järjestetään Prinsessantien toimipaikassa.

Kokki (ruokapalvelun osaamisala) tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaa valmistaa niistä maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa kaikille asiakkailleen. Kokki hallitsee niin yksittäisten annosten kuin suurten ruokamäärien esillepanon. Kokki osaa toimia sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.

Alan työtehtävät

  • kylmien ja lämpimien ruokien suunnittelu ja valmistaminen
  • raaka-aineiden ja puolivalmisteiden käsittely ja kypsentäminen
  • tavarantilausten vastaanotto ja varastointi
  • keittiön koneiden, laitteiden ja pintojen puhtaanapito
  • astiahuolto

Työnantajia

  • ravintolat ja ravintolaketjut
  • kahvilat ja kahvilaketjut
  • henkilöstöravintolat ja -ravintolaketjut
  • sairaalat ja muut hoitolaitokset
  • hotellit ja muut majoitusliikkeet
  • matkustaja- ja rahtialukset

Työhön liittyviä vaatimuksia

  • ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallinta
  • sopeutuminen vuorotyöhön
  • myönteinen palveluasenne
  • hyvä organisointikyky
  • sosiaalisuus

Henkilökohtaiset ominaisuudet

  • hyvä fyysinen kunto
  • yhteistyökykyisyys
  • oma-aloitteisuus
  • hyvät kädentaidot
  • ripeys
  • valmius käsitellä ja maistaa kaikkia ravitsemisessa käytettäviä raaka-aineita

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Hattulantie 2
00550 Helsinki

Stadin AO

Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri tutkintoon ja hankkia osaamista yli 50 ammattiin. Oppilaitoksen kaikki 14 toimipaikkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu