Ammattitutkinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki

Stadin AO, paikassa Helsinki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki

 Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen antaa laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä. Ruokapalvelujen ammattitutkinto on tarkoitettu keittiöalan kokemusta omaaville henkilöille.

Huom! Myös yksittäisten tutkinnonosien suorittaminen ammattitaidon kehittämiseksi on mahdollista.

Tutkinnon tavoitteet

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon suorittanut osaa 

  • suunnitella työtehtävänsä ruoanvalmistuksen tehtävissä, 
  • toimia kokkina ja työryhmän jäsenenä ruoanvalmistustehtävissä, 
  • toimia asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti 
  • toimia työyhteisössä ja kehittää osaamistaan. 

Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin. Tutkinto suoritetaan omalla työpaikalla, jossa toimit ravintolakokin tai suurtalouskokin työtehtävissä. 

Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa

  • työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti• työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti

  • esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti

  • valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla

  • palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa

  • työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
  • toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
  • työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
  • valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
  • käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
  • palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Tutkinnon rakenne

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). 

Koko tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tutkinnon pakollinen osa, 50 osp: 

  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp tai 
  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp

Tutkinnon valinnaiset osat, 90 osp (valitaan kaksi)  

  • Erityisruokavalioiden valmistaminen, 50 osp 
  • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp 
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp 
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp 
  • Ruoanvalmistus tilauspalveluissa, 40 osp 
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp 

Tutkinnossa vaadittavaa osaamista osoitetaan omalla työpaikalla henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti näytöillä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopetuksesta oppilaitoksessa sekä itsenäisestä ohjatusta etäopiskelusta. Koulutus sisältää suunnittelutehtäviä, projektitöitä ja mahdollisia kehittämistehtäviä. Koulutus toteutetaan työvaltaisena ja edellyttää työskentelyä ruoanvalmistustehtävissä opiskeluaikana.

Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma (HOKS) tutkinnon suorittamiseksi tarvittavan ammattitaidon hankkimisesta. Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta on mahdollista suorittaa, myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Koulutuksen kesto (noin yksi vuosi) määräytyy tarkemmin henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman perusteella.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutus järjestetään oppisopimuskoulutuksena. Koulutukseen voi hakea joustavasti sopivan työpaikan löydyttyä. Täytä hakemus Opintopolussa.

Tutkinto / todistus

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki tai suurtalouskokki

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia.

Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki tai suurtalouskokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Hattulantie 2
00550 Helsinki

Stadin AO

Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri tutkintoon ja hankkia osaamista yli 50 ammattiin. Oppilaitoksen kaikki 14 toimipaikkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu