Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Suomen Diakoniaopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki

Alkavat koulutukset
Helsinki
Joustavasti

Helsinki
Joustavasti
tarjoilija tai kokki

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan myönteistä palveluasennetta, hyvää fyysistä kestävyyttä ja yhteistyötaitoja. Osaamisen painopisteitä ovat ruoanvalmistuksen ja tarjoilutyön taidoissa, ruoka- ja juomatuotteen tuntemisessa sekä asiakaspalveluosaamisessa.

Suomen Diakoniaopistossa voit valita kahdesta eri osaamisalasta: ruokapalvelun osaamisalasta valmistut kokiksi, asiakaspalvelun osaamisalasta valmistut tarjoilijaksi.

Kokki

Kokkina erikoistut monipuolisesti kaikkiin ruoanvalmistuksen tehtäviin: ruoka-annosten suunnitteluun, ruokien valmistamiseen sekä ruokien tarjolle asettamiseen. Osaat käyttää toimintaympäristön mukaisia työvälineitä ja laitteita sekä järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Kokkina toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta.
Kokkina työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.

Työpaikkanasi on ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Alan kansainvälistyminen ja matkailu vaikuttavat paitsi kulutuskäyttäytymiseen, myös ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.

Opiskelu Suomen Diakoniaopistossa

Opiskelusi suunnitellaan aina henkilökohtaisesti, ja sisältävät paljon tekemällä oppimista. Perustutkinnon opiskelu kestää yksilöllisen opiskelusuunnitelman mukaan tavallisimmin 2–3 vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi ja koulutustaustastasi.

Työelämä on vahvasti mukana jo opiskeluvaiheessa. Käytännön taitoja opitaan paitsi omassa kampusravintolassa, myös työssäoppimispaikoilla kotimaassa ja ulkomailla. Kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä työelämässä ja jatko-opinnoissa.

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilla verkkosivuilla.

Jos olet jo alalla töissä ilman koulutusta, kysy työnantajaltasi mahdollisuutta oppisopimukseen.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, erilaisia valmentavia koulutuksia ja palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tarjoamme lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. Oma oppisopimustoimisto hoitaa kaikki oppisopimuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Suomen Diakoniaopisto yhteystiedot

Suomen Diakoniaopisto

Alppikatu 2 A
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.sdo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki täytä seuraavat tiedot: