Teatteriopettaja, teatteritaiteen maisteri (2 v)

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Ei mukana
   
Lähiopetus
Helsinki
Itsenäiset maisteriohjelmat

Teatteriopettaja, teatteritaiteen maisteri (2 v)

Tavoite

Teatteriopettajan maisteriohjelma on suunnattu henkilöille, joilla on teatterialan BA-koulutus tai vastaava teatterialan yliopistokoulutuksesta (min. 60 op) ja työkokemuksesta hankittu taiteellinen osaaminen. Kaksivuotinen maisteriohjelma antaa vankan perustan omakohtaiselle ja kriittiselle taiteellis-pedagogisille ajattelulle ja praktiikalle ja se tuottaa laaja-alaisen opettajankelpoisuuden.

Teatteriopettajan maisteriohjelmassa esittävän taiteen ja sen pedagogiikan käytännöt ja teoria ruokkivat toisiaan ja synnyttävät monitasoista muutosta. Koulutus tuo opiskelijan aiemmat kokemukset ja käsitykset avoimeen vuoropuheluun toisten opiskelijoiden, opettajakunnan ja taidepedagogiikan tiedonalan kanssa. Siinä korostuu tutkiva, kyseenalaistava ja uutta luova asennoituminen taiteen ja taidepedagogiikan käytäntöihin. Opiskelijoita kannustetaan ottamaan riskejä, tekemään rohkeita valintoja ja etsimään uutta. Dialogisuus, kriittisyys ja kokonaisvaltaisuus ovat koulutuksen keskeisiä arvoja.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Teatteriopettaja, teatteritaiteen maisteri (2 v)

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (TeaK) on esittävien taiteiden uudistaja ja kiinnostusta herättävä tutkimusyksikkö, joka tarjoaa koulutusta kandidaatin tutkinnosta tohtoritasolle.  Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta voit valmistua valo- tai äänisuunnittelijaksi, tanssijaksi, koreografiksi, teatteri- tai tanssialan pedagogiksi, näyttelijäksi, ohjaajaksi, dramaturgiksi tai esitystaitelijaksi. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu tarjoaa myös ruotsinkielistä näyttelijäntaiteen...


Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

PL 20
00097 Taideyliopisto