Turvallisuusalan ammattitutkinto

Taitotalo
n. 1 vuosi
Verkossa
Ammattitutkinnot

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto soveltuu esimerkiksi vartijan ja järjestyksenvalvojan tehtävissä toimiville sekä henkilöille, joiden nykyinen työtehtävä muuten vaatii turvallisuusalan teemojen osaamista (esimerkiksi vartiointiliikkeiden tukitoiminnoissa työskentelevät).

Tutkinnon suorittaminen edellyttää mahdollisuutta ammatillisen osaamisen näyttämiseen aidoissa työtehtävissä, jolloin alan työ- tai harjoittelupaikka on välttämätön opintojen alusta saakka.

Jos sinulla ei ole vielä turvallisuusalan työkokemusta, mutta haluat kouluttautua alalle, voit hakeutua turvallisuusalan perustutkintoon (turvallisuusvalvoja)

 

Tutkinnon rakenne

Turvallisuusalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat

• Vartijan koulutus, 25 osp

• Pelastustoiminta, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

• Toiminta eri vartiointimuodoissa, 25 osp

• Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö, 25 osp

• Tilannehallinta, 25 osp

• Järjestyksenvalvonta, 25 osp

• Kaupan turvallisuustoiminta, 25 osp

• Turvatarkastus, 25 osp

• Henkilösuojaus, 25 osp

• Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden

turvallisuusvalvonta, 50 osp

• Sammutus- ja pelastustoiminta, 50 osp

• Turvallisuusalan esimiestoiminta, 25 osp

• Arvokuljetustoiminta, 25 osp

• Tutkinnon osa tai osia turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnosta, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnosta vähintään 25 osaamispisteen laajuisesti

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

 

Koulutuksen toteutus 

Koulutukseen sisältyvä teoriaopetus suoritetaan lähes kokonaan verkossa, jolloin osallistuminen on mahdollista mistä päin Suomea tahansa. Teoriaopetuksella hankkimaasi osaamista syvennät omalla työpaikallasi tehtävissä ammatillisissa näytöissä

Jotta voit osallistua koulutukseen etänä, tarvitset Teams-sovelluksen. Linkin koulutukseen ja tarkemmat ohjeet saat vastuukouluttajalta ennen koulutuspäivää. Taitotalo tarjoaa opiskelijoille Office 365-paketin koulutuksen ajaksi käyttöön.

Koulutukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa läpi vuoden. Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS) sekä nimetään ohjaava opettaja, joka tukee ja ohjaa opiskelijaa koko hänen opiskelujensa ajan.

Tutkinnon suorittaminen kestää yleensä noin 1 vuoden. 

 

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa läpi vuoden. Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS) sekä nimetään ohjaava opettaja, joka tukee ja ohjaa opiskelijaa koko hänen opiskelujensa ajan.

 

Koulutusmuoto ja opiskelumaksu

Oppisopimuksella koulutus on maksuton. Lue lisää oppisopimuksesta

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta

 

 

 

Lisätietoja

Kari Lahtinen

kouluttaja, AmO

kari.lahtinen@taitotalo.fi

puh. 050 361 0719            

 

Heidi Nissinen

koulutussuunnittelija

heidi.nissinen@taitotalo.fi

 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Turvallisuusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Turvallisuusalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: