Mediatuottaminen | Medianomi | YAMK

Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1 vuosi
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Tampere
Ylemmät AMK-tutkinnot

Mediatuottaminen | Medianomi | YAMK

Mediatuottamisen ylemmän AMK-tutkintokoulutuksen tavoitteena on valmentaa sinusta tuottaja, jolla on valmiudet tutkia liiketoiminnan mahdollisuuksia ja kehittää uusia tuottamisen ja tekemisen tapoja media-alalla. Mediatuottajana osaat johtaa tuote- tai palvelukehitysprosesseja. Tiedät erilaisten jakelukanavien vahvuudet ja roolit mediatuotteiden kokonaiskonseptissa. Sinulla on valmiudet rakentaa monialaisia ammattilais- ja alihankintaverkostoja kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Hallitset tiedonhankinnan, tunnet osaamisen johtamisen periaatteet ja kykenet soveltamaan johtamistietoa työssäsi. Osaat kehittää yrityksesi liiketoimintaa ja suunnitella liiketoimintaa kansainvälisessä toimintaympäristössä. Tehtävänäsi on koota yhteen ja johtaa niin erilaisia yksilöitä kuin ammattiryhmiäkin. Luovan ja innovatiivisen työsi lähtökohtana on erilaisuuden, moniarvoisuuden ja monikulttuurisuuden kunnioittamisen.

Media-alan ammattilaisuuteen sisältyy oman ammattietiikan sekä eettisten ja yhteiskunnallisten kysymysten pohtiminen. Vastuulliseen toimintaan kuuluu myös itsenäinen ja aktiivinen asenne opiskeluun.

Koulutuksen sisältö

Kaksi keskeistä aihekokonaisuutta koulutuksessa ovat Mediaprojektien tuotekehitys ja johtaminen sekä Media-alan liiketoiminta. Mediaprojektien tuotekehitys ja johtaminen (10 op) koostuu kahdesta opintojaksosta, joiden avulla voit kehittyä media-alan projektien ja hankkeiden johtajana. Tunnet johtamisen periaatteet sekä yksilön, ryhmän että organisaation tasolla, hallitset ideointia ja innovointia edistävän johtamisen periaatteet ja osaat soveltaa niitä työssäsi. Pystyt asiakaslähtöisten ja innovatiivisten mediatuotteiden ja -palvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen omassa yrityksessäsi.

Media-alan liiketoiminta (15 op) koostuu kolmesta opintojaksosta, joiden avulla osaat tutkia ja arvioida yrityksen liiketoimintaa, ymmärrät strategisen suunnittelun merkityksen liiketoiminnan kehittämisessä, hallitset yhteistyökumppanuuksia ja asiakkuuksia. Osaat laatia ja neuvotella työ-, alihankinta ja yhteistyösopimuksia, sekä valmistella ja tehdä immateriaalioikeuksia (IPR) koskevia sopimuksia. Tunnet sopimuksiin liittyvän suomalaisen lainsäädännön sekä tärkeimmät kansainväliset käytännöt. Kykenet suunnittelemaan yrityksen liiketoimintaa ja strategiaa noudattavan kansainvälisen hankkeen. Hankit tietoa oman alasi kansainvälisestä rahoituksesta, käytännöistä ja yhteistyökumppaneista. Etsit yhteistyötoimijoita ja suunnittelet, miten näihin luodaan kontakteja.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Medianomi (ylempi AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kuntokatu 3
33520 Tampere