Sivuston käyttötapa: Mobiili

Autoalan perustutkinto | automaalari, ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai pienkonekorjaaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Orivesi, Tampere, Virrat, Ylöjärvi
Ammatilliset perustutkinnot
Tredun koulutukset

Autoalan perustutkinto | automaalari, ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai pienkonekorjaaja

Autoalan tehtävissä tarvitaan haastavan ja mielenkiintoisen tekniikan tuntemista sekä asiakaspalvelutaitoja. Ammattilaiset huolehtivat ajoneuvokaluston kunnosta ja varmistavat siten kuljetusten ja liikenteen toimivuuden. Toimintaympäristö on kansainvälinen. Autoala on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja osaaville autokorinkorjaajille, ajoneuvoasentajille ja automaalareille on kysyntää. Autoalan perustutkinnossa osaamisalaksi voit valita autokorinkorjauksen, automaalauksen tai autotekniikan.

Valmistuttuasi työtehtäväsi ovat esimerkiksi ajoneuvojen ja pienkoneiden vianetsintää, huolto- ja korjaustöitä, kolarivaurioiden korjaamista, maalauksen esikäsittelyä ja maalausta. Työnantajiasi ovat esimerkiksi korjaamot, automaalaamot, huoltoliikkeet sekä varaosamyynti. Voit myös työllistyä autoalan myyntitehtävissä tai moottoriurheilun parissa.

Tredussa voit opiskella autoalan perustutkinnon neljässä eri osaamisalassa:

  • automaalari
  • ajoneuvoasentaja
  • autokorinkorjaaja
  • pienkonekorjaaja

Automaalari

Automaalari tuntee ajoneuvojen koritekniikan ja rakenteen perusteet. Hän hallitsee ajoneuvon maalaustekniikan ja korin pintakäsittelyn eri työvaiheet. Opinnoissa keskitytään oikeaoppisten työmenetelmien ja materiaalien käyttöön.

Ajoneuvoasentajat ovat tekniikkaguruja

Ajoneuvoasentaja tuntee tekniikan ja hallitsee autohuollon ja -korjauksen sekä diagnostiikan työmenetelmät. Opinnoissa keskitytään merkkihuoltoon ja korjaamotoimintaan valmistajan ohjeiden mukaan.

Autokorinkorjaajan työssä yhdistyvät tekniset tiedot ja kädentaidot

Autokorinkorjaaja tuntee ajoneuvojen perusrakenteen ja eri materiaalien käytön ajoneuvon koritekniikassa. Hän hallitsee korikorjauksen työmenetelmät. Autokorinkorjaaja tuntee myös automaalauksen työprosessin.

Vai haluatko korjata moottorikäyttöisiä pienkoneita?

Pienkonekorjaaja tuntee moottoripyörien, mönkijöiden, veneiden sekä ajettavien, että käsikäyttöisten työkoneiden huolto- ja korjaustekniikan. Alan opinnoissa perehdytään laajasti pienkoneiden rakenteeseen ja valmistajan ohjeiden mukaiseen korjaamotoimintaan.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Autoalan perustutkinto, automaalari, ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai pienkonekorjaaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Autoalan perustutkinto | automaalari, ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai pienkonekorjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Autoalan perustutkinto | automaalari, ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja tai pienkonekorjaaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: