Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Tammikuu 2022
Viimeinen hakuaika: Syksyllä
   
Monimuotototeutus
Tampere
Ammattitutkinnot
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | Tredu

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut toimii erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Hän ohjaa yksilöä ja ryhmiä.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen tukee ohjattavien kasvua ja kehitystä sekä tukee yksilön myönteisen minäkuvan ja itsetunnon rakentumista. Hän tunnistaa, ennaltaehkäisee ja puuttuu kiusaamis- ja häirintätilanteisiin. Hän tunnistaa työssään erityistä tukea tarvitsevat oppijat ja ohjattavat sekä osaa tukea heidän toimintakykyään ja oppimistaan.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee alan vaativissa ja syvällistä osaamista edellyttävissä tehtävissä eri-ikäisten kasvatus- ja ohjaustyössä, eri koulutusasteilla ja -muodoissa, eri hallinnon aloilla sekä vapaa-ajan toiminnassa. Toimintaympäristönä voi olla julkinen sektori, yksityinen sektori, järjestöt sekä muu kasvatus- ja ohjaustyötä tekevä organisaatio. Kasvatus- ja ohjausalan muodollinen kelpoisuus on edellytys esimerkiksi joissakin perusopetuksen tehtävissä toimimiselle.

Tutkinnon sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinnossa on viisi osaamisalaa. Tredussa on näistä tarjolla neljä:

  • koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, koulunkäynnin ja aamuja iltapäivätoiminnan ohjaaja
  • perhepäivähoidon osaamisala, perhepäivähoitaja
  • kasvatuksen osaamisala
  • ohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon yhteinen pakollinen tutkinnon osa on Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla (20 osp).

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: