Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto ja painoviestintä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto ja painoviestintä
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittanut voi toimia media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Perustutkinnon suorittanut tuntee media-alan toimintaympäristöä ja toimii audiovisuaalisen viestinnän, julkaisutuotannon tai painoviestinnän osaamisalan tehtävissä.
Tutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä, joka sisältää ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Tutkintoon sisältyy yksi kaikille osaamisaloille yhteinen osa: media-alalla toimiminen, mitä täydentävät osaamisalan syventävät tutkinnonosat. Työpaikoilla järjestettävä koulutus tapahtuu osaamisalan mukaan esimerkiksi mainostoimistoissa, yritysten markkinointiosastoilla, tv-yhtiöissä, tapahtumatuotanto-yrityksissä, teattereissa, kirjapainoissa tai tulostuslaitoksissa.
Audiovisuaalinen viestintä
Opinnot painottuvat tv-tuotantoon, videoon, valaisuun, ääneen ja av-verkkoihin. Opintojen aikana saat perustiedot ja osaamisen videokuvauksesta, editoinnista, äänenkäsittelystä, tapahtumien ja konserttien valaisusta ja äänentoistosta.
Ammattinimikkeitä voivat olla videokuvaaja, äänen jälkikäsittelijä, editoija, valaisija, äänittäjä sekä yo-pohjaisessa koulutuksessa av-verkkosuunnittelija ja web-suunnittelija. Alalle ominaista on myös toimiminen yrittäjänä tai freelancerina.
Julkaisutuotanto
Opinnot painottuvat graafiseen- ja verkkoviestintään. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu, jossa opiskellaan mm. visuaalisia suunnittelutaitoja, typografiaa, grafiikkaa, valokuvausta ja kuvankäsittelyä sekä painettavien ja sähköisten julkaisujen valmistusta ja markkinointiviestintää. Opiskeltavan verkkoviestinnän sisältöjä ovat mm. käyttöliittymäsuunnittelu, www-sivujen valmistaminen ja animaatiot.
Mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi olla mainostoimistossa, graafisessa kuvankäsittely- ja tulostuspalvelussa, yritysten markkinointi- ja tiedotusyksikössä tai digi- ja kirjapainossa. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä yrittäjinä. Ammattinimikkeitä voivat olla graafinen suunnittelija, valokuvaaja, kuvankäsittelijä, taittaja, web-suunnittelija ja digitaalipainon operaattori.
Painoviestintä
Opinnoissa keskitytään monipuolisesti painotuotteiden painamiseen, tulostamiseen ja jälkikäsittelyyn eri laitteilla ja menetelmillä. Opiskelun aikana hankitaan perustiedot ja -taidot luku-, pakkaus-, mainos- ja yksittäisten painotuotteiden valmistusprosessista.
Osaamisalan suorittaneella on valmiudet toimia media-alan painotuotannon työtehtävissä. Perustutkinnon suorittanut voi toimia julkisen sektorin, yritysten, muiden mediayhteisöjen tai toimijoiden palveluksessa, itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana.
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto ja painoviestintä
Ota yhteyttä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...
Yhteystiedot
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto ja painoviestintä täytä seuraavat tiedot: