Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Tammikuussa 2021
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Tampere
Erikoisammattitutkinnot
Tredun koulutukset

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten ja yksityisten toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Koulutuksen sisältö

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (1–2) ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (3–6). Vähintään toisen valinnaisen tutkinnon osan on oltava tutkinnon osa 3 tai 4. Tutkinnon suorittaja voi valita myös enemmän tutkinnon osia.

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat antavat valmiudet työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä ensisijaisesti aikuisten asiakkaiden tai potilaiden kanssa. Valinnaiset tutkinnon osat on laadittu siten, että niiden suorittaminen edellyttää tutkinnon suorittajalta mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon pakollisten tutkinnon osien sisällön hallintaa. Valinnaiset tutkinnon osat syventävät tutkinnon suorittajan osaamista ja antavat valmiuksia työskentelyyn eri asiakasryhmien kanssa.

Työelämä

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa. Hän työskentelee erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten ja yksityisten toimijoiden, kolmannen sektorin sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Hakeminen

  • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset ammatilliset tiedot ja taidot
  • Täydentäviä ja syventäviä opintoja
  • Työkokemusta sosiaali- ja terveysalalta ja erityisesti mielenterveys- ja päihdetyöstä
  • Alalle soveltuva terveydentila
  • Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: