Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Noin 1,5 vuotta
   
Tampere
Erikoisammattitutkinnot
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto | Tredu

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittaneen työ perustuu eettisesti kestäviin periaatteisiin ja se on osa mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijatoimintaa sosiaali- ja terveysalalla. Työtä tehdään julkisten ja yksityisten toimijoiden, kolmannen sektorin sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa. 

Tutkinnon suorittanut hallitsee syvällisesti mielenterveys- ja päihdetyön työprosessin ja sen edellyttämät toimintatavat. Työssä painottuu ammatillinen ja tavoitteellinen vuorovaikutus sekä kyky kohdata asiakas tai potilas ja hänen läheisensä terveyttä edistävässä, ehkäisevässä, hoitavassa ja kuntouttavassa mielenterveys- ja päihdetyössä.  Lisäksi työssä tarvitaan alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmien tuntemusta.   

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia oman työnsä asiantuntijana ja kehittäjänä. Hänellä on valmiudet toimia työyhteisössään erilaisissa vastuutehtävissä.

Tutkinnon sisältö

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.  Pakolliset tutkinnon osat antavat valmiudet työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä ensisijaisesti aikuisten asiakkaiden tai potilaiden kanssa. Pakolliset tutkinnon osat ovat:  

  • Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen 40 osp 
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 60 osp 

Valinnaisesta tutkinnon osasta riippuen tutkinnon suorittanut hallitsee lasten ja nuorten tai ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyön taikka muun mielenterveys- ja päihdetyöhön soveltuvan tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta. Valinnaiset tutkinnon osat ovat:

  • Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp 
  • Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö, 40 osp 

Tutkinnon toteutus

Tutkintokoulutus kestää noin 1,5 vuotta ja se sisältää lähiopetusta päivän, kaksi päivää kuukaudessa, itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä, opintokäyntejä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Kullekin opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Osaaminen osoitetaan näytöillä työelämässä käytännön työtehtävissä. 

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta yhteensä 40 osaamispisteen laajuisesti. 

Hakeminen

Katso lisää kouluttajan sivuilta.

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: