Rakennusalan perustutkinto | kivirakentaja, maarakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja ja talonrakentaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Ammatilliset perustutkinnot
Nokia, Tampere

Alkavat koulutukset
Nokia
Joustavasti

Tampere
Joustavasti
Rakennusalan perustutkinto | Tredu

Rakennusalan perustutkinto | kivirakentaja, maarakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja ja talonrakentaja

Rakennusalan ammattilaisia tarvitaan niin uudisrakentamisessa, korjausrakentamisessa kuin infrarakentamisessakin. Alan työtehtäviä ovat mm. maarakennus- ja perustustyöt sekä rakennusten runko-, vesikatto- ja viimeistelytyöt. Työkohteina ovat esim. asuin- ja liikerakennukset, teollisuuslaitokset, satamat, sillat ja tiet.

Alalla työskennellään erilaisten ihmisten kanssa vaihtelevissa sää- ja ympäristöolosuhteissa, niin sisällä kuin ulkona. Työmenetelmät ja materiaalit vaihtelevat rakennuskohteen mukaan. Tehtävät voivat olla esim. kirves-, muuraus-, betonointi-, elementtiasennus-, kosteus-, lämmöneristys-, rakennusmittaus- sekä kiviasennustöitä.

Kivirakentajat valmistavat rakennuskivituotteita, tekevät rakennustyömaan perustusvaiheen töitä ja asentavat rakennuskivituotteita.

Maarakentajien työkohteita ovat ympäristörakentaminen, talojen pohja- ja piharakenteet, liikenneväylät sekä vesihuoltoverkostot. Tehtäviin kuuluu rakentaminen ja kunnossapito.

Maarakennuskoneenkuljettajat käyttävät ja huoltavat maansiirtoon sekä kaivuutyöhön liittyviä maarakennuskoneita. Näitä ovat mm. liukuohjattavat koneet, kaivinkoneet, pyöräkuormaajat sekä traktorit lisälaitteineen. Tehtävät ovat rakennusten peruskaivannon tekoa, tien- ja kadunrakennustöitä sekä liikennealueiden kunnossapitoa.

Talonrakentajien taitoja tarvitaan perustuksien betonoinnista ja runkovaiheen kirvestöistä aina sisävalmistusvaiheen töihin kuten laatoitus ja parketin asennus.

Tutkinnon sisältö

Rakennusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Rakennusalan perustutkinto sisältää neljä osaamisalaa ja neljä tutkintonimikettä:

  • talonrakennuksen osaamisala, talonrakentaja
  • maarakennuksen osaamisala, maarakentaja
  • maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala, maarakennuskoneenkuljettaja
  • kivialan osaamisala, kivirakentaja

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto | kivirakentaja, maarakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja ja talonrakentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | kivirakentaja, maarakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja ja talonrakentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | kivirakentaja, maarakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja ja talonrakentaja täytä seuraavat tiedot: